Jana Galbavá

Jana Galbavá, Listy pre TebaO Vás. 

Ahojte, volám sa Janka, pochádzam zo Žiliny a som mamou dvoch detí, Emky a Matúška (7 a 5 rokov).

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Na Čo dokáže mama ma nájdete pod značkou Papieriky. Vo svojej tvorbe sa venujem výrobe fotoalbumov, kníh hostí, fotoboxov nielen pre fotografov a výrobe spomienkových krabíc. Najnovšie som do svojho portfólia pridala veľmi osobný výrobok Listy pre Teba, láskavý a úprimný odkaz rodičov pre svoje dieťa. Všetky výrobky sú knihársky kvalitne spracované, ručne viazané a vyrobené na mieru klientovi.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Tvorím už od detstva, mám to šťastie, že rukodielna tvorba mi bola vždy blízka, svoj prvý fotoalbum som zviazala v osemnástich rokoch. Ale tak naozaj, som sa svojej tvorbe začala venovať na materskej dovolenke s dcérou. Veľmi som si pre ňu priala jedinečný fotoalbum, a keďže na trhu nebolo nič podľa mojich predstáv, vyrobila som ho. Živiť som sa svojou tvorbou začala pred viac ako dvomi rokmi, je to jeden z najkrajších pocitov, vstať ráno a tešiť sa do práce celým srdcom.

 

Originálny fotoalbum, Čo dokáže mamaAký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčším úspechom je pre mňa to, že môžem svojim deťom ukázať, že uživiť sa vlastnými rukami, tvorbou sa dá a dá sa to s radosťou. Druhým veľkým úspechom je môj najnovší autorský výrobok, ktorý na Slovensku nenájdete, Listy pre Teba. A za úspech považujem aj to, že sa klienti ku mne vracajú, stály zákazník je nad zlato.

 

Fotoalbum, Čo dokáže mamaAký je Váš najväčší pracovný sen?

Snívam o tom, že raz budem mať veľkú krásnu svetlom zaliatu dielňu a budem si môcť dovoliť dať niekomu zamestnanie.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Keďže sa svojou tvorbou živím a moje deti chodia do škôlky a do školy, pracujem v štandardnom pracovnom čase. Minulý rok boli deti 7 mesiacov doma kvôli koronavírusu a priznám sa, že som mala celý rok pocit, že všetko len lepím a nestíham. Paradoxne mi to pomohlo prehodnotiť pracovné priority, zefektívniť výrobu, niektoré druhy výrobkov úplne prestať vyrábať a sústrediť sa na tie, ktoré mi robia najväčšiu radosť. Tým sa mi podarilo svoju tvorbu urobiť ekologickejšiu, udržateľnejšiu a zamerať sa viac na kvalitu. Takže minulý rok považujem napriek všetkému za úspešný. Ešte počas rodičovskej dovolenky, keď som chcela tvoriť, dala som deťom nejaký tajný lákavý materiálik a mali zábavu:-). I keď niektoré moje kreatívne nápady dnes považujem za neuvážené:-). Viete si predstaviť, ako dlho som po dome nachádzala glitre alebo flitre... Boli všade a veľmi dlho, potvorky:-). Ale mohla som tvoriť:-). Väčšinou som však pracovala v noci, lebo iba vtedy som sa mohla naozaj nerušene sústrediť.

 

Originálny darček pre najbližších, Čo dokáže mamaAké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto nemám, ale rezonuje vo mne jedna veta Majstra Yodu zo Star wars:-) „Zlyhanie je najlepší učiteľ“. Musím povedať, že moje nezdary ma naučili najviac, oveľa viac ako akýkoľvek úspech.

 

Listy pre Teba, Čo dokáže mamaČo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Tvorte, neustále sa učte novým veciam, vzdelávajte sa a nenechajte sa odradiť. Keď už sa rozhodnete, že sa tým chcete živiť, zamerajte sa na pár kvalitných výrobkov, ktoré dovediete k remeselnej dokonalosti. Ak stratíte radosť z tvorenia, je čas niečo zmeniť. A jedna praktická rada na záver, od začiatku podnikania si tvorte finančnú rezervu a tvárte sa, že o nej neviete, až keď to bude naozaj nevyhnutné. Pomôže vám to prežiť ťažké obdobia, ako je napríklad toto, udržať podnikanie a investovať. Mne sa to veľmi osvedčilo.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (512)