Katarína Olíková

Mamička týždňa Katarína Olíková

Predstavíte sa nám?

Volám sa Katarína Olíková, mám 44 rokov, som z Bratislavy. Mám 9 ročného syna Miška, momentálne štvrtáka na základnej škole.

Mamička týždňa Katarína Olíková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Názov môjho obchodíka je Katarína Olíková Katokreativ. Vyrábam všeličo, najviac sa však venujem maľovaniu obrazov na plátno, avšak maľujem aj na drevo, rôzne záložky, magnetky, ponúkam aj tlačoviny vytvorené z mojich obrazov a tiež slov a zamyslení – moju knihu Krajina so žltým nebom, kartičky na každý okamih Pocitníčky, pohľadnice, kalendáre, rôzne náramky, naušničky, prstene, kovové záložky a naozaj všehochut. Taký môj, váš... farebný svet.

Mamička týždňa Katarína Olíková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

V roku 2015 mi diagnostikovali rakovinu prsníka a otvorilo sa mi Nebo, doslova. Dostala som dar, prijala ho a začala maľovať a tvoriť. Za tých čoskoro 7 rokov, odkedy som namaľovala svoj prvý obraz, som vytvorila vyše 2 000 ďalších. Ďakujem za to každý deň. Nielen za možnosť, že vdychujem plátnu život, ale najmä za možnosť posúvať tieto dary ďalej, keďže sa moje obrazy ľuďom prihovárajú... ako som už veľakrát počula :-). Okrem toho som nadšená nadšením tých, ktorí začali so mnou maľovať na "maľovačkách", ktoré momentálne prebiehajú online a vie sa ich zúčastniť naozaj každý, aj ten hanblivý, aj ten z druhého konca sveta, a keď vidím iskry v ich očiach po tom, ako si sami namaľujú vlastný obraz, mám Vianoce. Často.

Mamička týždňa Katarína Olíková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Každý človek, ku ktorému sa niektorý z mojich obrazov vypýta, je mojím významným zákazníkom a veľmi si vážim podporu každého jedného. Za úspech považujem už len to, že môžem. Že dokážem. Bodka. Bola som oslovená a svoje obrazy som vystavovala na 7 výstavách, momentálne pripravujem ďalšiu v Preventívnom centre Onkologického ústavu sv. Alžbety na Heydukovej v Bratislave. A, napadlo mi, pred dvomi týždňami som získala ocenenie Art and human award 2021. Nie, že by som si to nevážila, vážim si to veľmi, ale každodenné radosti sú pre mňa naozaj tým najväčším ocenením.

Mamička týždňa Katarína Olíková

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Keďže som stále onkologicky pacient a mám liečbu, každý deň je pre mňa darom a nepotrebujem nič iné, len pokračovať v začatom. Byť, kde som, robiť, čo robím a byť obklopená všetkou tou Láskou aj naďalej.

Mamička týždňa Katarína Olíková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Chuť na tvorenie mám stále, ale snažím sa si čas zadeliť podľa priorít systematicky tak, aby som si neodrezala ucho. Myslím, že sa mi to darí. Uši mám zatiaľ obe a cele :-). Väčšinou si ráno napíšem, čo ma čaká a jednoducho idem krok po kroku. Ak niečo nestihnem, urobím to na druhý deň. Ale väčšinou to stihnem. Deň má rovnako veľa hodín ako mal deň Da Vinciho, Michelangella, Moneta... nie je čas sťažovať sa na čas. Všetko je otázkou priorít a rozhodnutia, čo a či sa mi chce. Neupadať do stresu kvôli veciam, ktoré vlastne nie sú až také dôležité. Hlavne, aby sme sa vždy ráno zobudili a prežili ďalší deň so všetkými jeho krásami.

Mamička týždňa Katarína Olíková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

„To prejde.“

Mamička týždňa Katarína Olíková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Že sú úžasné. Všetky do jednej. Bez ohľadu na to, koľko stíhajú alebo nestíhajú, či majú alebo nemajú upratané. Nech majú náruč vždy otvorenú a nech v ich srdciach vládne pokoj a láska, a v očiach iskrí radosť. Život je sériou mnohých zázrakov a každá jedna je jedným z nich.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)