Mikuláš, Mikuláš, čo mi dáš? Domáce sladkosti!

Každá mama chce pre svoje dieťa to najlepšie. No hoci chceme deťom dať tie najzdravšie potraviny, na Mikuláša často spravíme výnimku. Veď každý drobec chce lízanku, brumíka, či gumových medvedíkov. Môžu ich mať! Tento rok však trochu inak – zdravšie!

Zabudnite na é-čka, konzervanty a farbivá! Obľúbené priemyselné sladkosti dokáže každá šikovná mama vyrobiť aj doma. Rozdiel je len jeden – tieto sú vyrobené s láskou a zo zdravých surovín. Najobľúbenejšie mňamky nájdete v knihe Zdravé domáce sladkosti. Do Mikulášskeho balíčka z nej vyberáme tieto:

1. Sladučký medvedík 

2. Kokosová tyčinka 

3. Gumoví hadíci 

4. Jablkový karamel

5.Kokosové guľôčky

6. Lízanky

7.Gumoví medvedíci

8. Čokoládové dukátiky


 

 

Recept na sladkých medvedíkov:


Ingrediencie:

-120g múky,
- 1 lyžičku prášku do pečiva 

- 30 g trstinového nerafinovaného cukru 
- 35 g masla,
- 3 vajíčka,
- 200 ml kyslej smotany.

Na náplň:

- horká čokoláda (70 %),
- čerstvé ovocie,
- domáci džem.

Postup:
1. Vajíčka si vymiešame s rozpusteným maslom a cukrom do peny. Maslo si rozpustíme a necháme trošku vychladnúť. 

2. Zmiešame si múku s práškom do pečiva a pomaly pridávame k vymiešaným vajíčkam spolu s rozpusteným maslom a kyslou smotanou. Vymiešame hladké cesto.
3. Ak chceme pridať náplň, časť cesta nalejeme do formy (vymastenej maslom), pridáme lyžičku džemu, kocku čokolády alebo čerstvé ovocie (maliny, čučoriedky, jahody) a navrch doplníme a zalejeme ďalšou časťou cesta.

4. A šup do trúby vyhriatej na 150 st. na 15 min. 

Ostatné recepty nájdete v knihe Zdravé Domáce sladkosti, ktorú vytvorili tri šikovné maminy – Andrea Kováčová, zakladateľka projektu Čo dokáže mama, Eva Tóth a výživová poradkyňa Katarína Paulišinová. Okrem 40 receptov na domáce dobroty, kniha obsahuje aj 10 receptov na koláčiky zo zeleniny, ako aj rady, tipy a inšpirácie o stravovaní detí od certifikovanej detskej výživovej poradkyne.  A teraz je možné  zakúpiť si ku knihe aj skvelé formičky

Vyrobiť si doma sladkosti nebolo nikdy jednoduchšie! Tak prečo by nemohli vaše deti dostať zdravého Mikuláša?

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)