O mne…aby ste vedeli, kto za tým celým stojí ❤️.

Volám sa Margaréta Knapiková, bývam v Bratislave s 5,5ročným synom a 3nohým psom.

Od kedy si pamätám, mojou cestou je vnímavý, láskavý a rešpektujúci prístup k deťom. Najmä však pedagogická prax s deťmi a neskôr materstvo s mojím úžasným synom mi otvárali srdce a ukazovali cestu, ako si s nimi budovať dôverný, láskavý a vzájomne rešpektujúci vzťah tak, aby mne v tom bolo dobre, pohodovo a celé to bolo udržateľné.

A teraz som sa rozhodla, že v láske sa môžem deliť o svoje dary s Vami a podporovať Vás na ceste plnohodnotných vzťahov (nie len) s deťmi.

Moje vzdelanie a prax:

Vyštudovala som predškolskú a elementárnu pedagogiku a pedagogiku psychosociálne narušených v Prešove. Počas  štúdia som sa venovala majmä alternatívnym prístupom vo vzdelávaní a výchove detí. Mali sme úžasne bohatú prax od 1.ročníka na VŠ, zažila som si prácu v bežnej škôlke či škole, ale aj pre deti so špeciálnymi potrebami či v nápravno-výchovnom zariadení. Počas štúdia som si urobila pauzu a ten čas strávila ako špeciálna pedagogička v detskom domove.

Počas mojej viac ako 10 ročnej pedagogickej praxe som absolvovala niekoľko školení zameraných na inovatívne učovanie a rešpektujúci prístup k deťom u nás aj v zahraničí. Absolvovala som prvý ročník Komenského inštitútu, vďaka ktorému som realizovala projekt integrovaného tematického vyučovania s názvom Kolo roka. Písala som články do časopisu Vitalita. Minulý rok som si splnila sen a úspešne absolvovala lektorský kurz Efektívneho rodičstva. Podporujem rodičov, či už individuálne, alebo cez skupinové kurzy, v tom, aby si našli svoju cestu v spolunažívaní s deťmi a zažívali tak skutočnú pohodu. 

Od kedy som sa stala mamou, začala som sa venovať najmä podpore rodín s deťmi na domácom vzdelávaní. Sprevádzam deti v sebariadenom vzdelávaní. A vďaka nim som objavila, že mojou pedagogickou cestou je práve slobodné vzdelávanie sa.

Od tohoto školského roku pracujem aj ako mentorka pre učiteľov v Bratislavskom kraji a podporujem ich, aby v triedach vytvárali rešpektujúce a bezpečné prostredie pre deti.

Avšak sama sa stále vzdelávam a každý deň sa učím na tom, čo spolu so synom zažívame ❤️.

Ak Vás niečo o mne zaujíma alebo máte záujem o službu, napíšte mi správu, budem sa tešiť. 🤗

Margaréta

 

Komentáre

Margaréta Knapiková

Napíšem neskôr :)

Všetky články (1)