Vzdelávaj sa hrou - Vesmír od Maruš

Čím je dieťa staršie, tým ťažšie je zaujať jeho pozornosť. Pamätáte si ako ste svojmu batolaťu mohli ukázať čokoľvek farebné či šuštavé a ono za tým začalo okamžite naťahovať svoje zvedavé rúčky? Deti školského veku je samozrejme ťahšie zaujať a navyše my rodičia by sme im najradšej popri hre aj nenápadne vtláčali do hlávky vždy nejaké tie vedomosti či zručnosti. V takom prípade sú skvelou voľbou edukačné hračky. Vedeli ste, že množstvo edukačných pomôcok nájdete aj v našich obchodíkoch na Čo dokáže mama? Jednu špeciálnu, by som vám teraz rada predstavila.

 

Vesmír - Slnečná sústava

K vesmíru to obvykle ťahá viac chlapcov. Sú ním fascinovaní a niet sa čomu čudovať. Galaxie, planéty, mesiace, asteroidy... nekonečný a neprebádaný priestor je pre ich šibalské hlávky miestom, kde môže ich fantázia naplno ožiť. Zvedavosť malého šibala by ste mali určite využiť a o vesmíre sa s ním hravou formou niečo naučiť. 

Táto ručne robená Slnečná sústava z filcu, naučí deti nielen ktoré planéty slnečnú sústavu tvoria ale aj to, ako vyzerajú, či ako ďaleko sa jednotlivé planéty od Slnka nachádzajú. Zospodu každej planéty je našity suchý zips, ktorým jednoducho planéty na slnečnu sústavu pripevňujeme. K planétam potom dieťa prikladá aj ich názvy, ktoré sú v zalaminovanej forme.

Celú túto zábavku vyrába maminka Majka z filcu takže je prakticky nezničitelná a tak jej neublíži ani prípadný útok zvedavých rúčok mladšieho súrodenca. Pomôcka je skvelá aj pre študentov základných škôl, ktorý sa hravou formou naučia rozlíšiť planéty podľa vzhľadu, veľkosti aj vzdialenosti od Slnka, čo budú na rôznych predmetoch počas štúdia potrebovať. 

 

Slnečná sústava od Maruš je skvelým darčekom pre:

- Každé dieťa, ktoré sa zaujíma o vesmír 
- Každého žiaka 4. ročníka, ktorému pomôže v rámci tématického celku Vesmír, ktorý sa preberá na prírodovede
- Každého žiaka 9.ročníka, ktorému pomôže s učením v rámci tématického celku Astronómia na predmete fyzika

Kúpite ju v Majkinom obchodíku :
https://www.codokazemama.sk/produkt/vesmir-slnecna-sustava-1

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (512)