Zdenka Fialová

Predstavíte sa nám?
Volám sa Zdenka, som z Bratislavy a mám dve deti. Starší syn Daniel má 13 rokov a mladšia dcéra Ella 11.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?
Môj obchodík na www.codokazemama.sk sa volá INTERIÉR FILLI a ponúkam Vám v ňom služby interiérového dizajnéra. Pre vaše dieťa v akomkoľvek veku vytvorím štýlovú detskú izbu s jedinečnou atmosférou, ktorá bude odrážať jeho individualitu, podporovať jeho tvorivosť a kreativitu.

INTERIÉR FILLI Čo dokáže mama

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? Impulzom bolo u mňa spojenie viacerých záujmov, ktoré ma od mladosti sprevádzajú. Bavila ma kreatívna práca s farbami, textúrami, priestorom ako aj vzťah k estetike a harmónii. Postupne som si uvedomovala, že každý priestor má svoj charakter a určitým spôsobom na nás vplýva. Interiérový dizajn sa prejavuje v našom každodennom živote, správna kombinácia farieb, materiálov ako aj rozloženie nábytku v priestore má ohromný účinok na našu náladu i pohodu. S pribúdajúcimi skúsenosťami som si uvedomila, že interiérový dizajn mi poskytuje jedinečnú príležitosť spájať estetiku a funkčnosť, aby som vytvorila miesta, ktoré sú nielen krásne, ale sú aj prispôsobené potrebám a životnému štýlu ľudí, ktorí ich budú využívať.

INTERIÉR FILLI Čo dokáže mama

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)
Každý projekt, na ktorom som mala možnosť sa podieľať, považujem za úspech. V rámci svojej praxe vnímam ako šťastie to, že som mala možnosť pracovať v rôznych oblastiach v rámci medzinárodného prostredia. Ceny, ktoré sa nám v minulosti podarilo získať s kolegami za výstavné expozície na medzinárodných veľtrhoch, spokojní klienti, ktorým sa vďaka našim návrhom a inštaláciám zvýšili predaje, ako aj každý spokojný klient, ktorému som svojím návrhom pomohla zariadiť bývanie, považujem za veľký úspech. Som za to veľmi vďačná. 

Aký je Váš najväčší pracovný sen? Je toho viac, čo ma láka, ale verím tomu, že všetko príde vtedy kedy má :-).

INTERIÉR FILLI Čo dokáže mama

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Kedysi, keď boli deti menšie, voľného času neostávalo veľa (prípadne nebol žiaden :-) ), využívala som najmä čas po večeroch a víkendoch. Momentálne sú však už vo veku, kedy už nepotrebujú stály dohľad a vytvárajú si svoj vlastný svet, ktorý zahŕňa ich individuálne povinnosti i záľuby. Na prácu teraz využívam bežný pracovný čas, občas večery, pretože vtedy je úžasne ticho, a pre mňa osobne je práve tento večerný čas najviac inšpiratívny a prichádzajú najlepšie nápady :-). Vek detí zvykne byť limitujúci faktor vo vzťahu k množstvu hodín, ale podľa mňa nie je potrebné tlačiť na pílu. Treba si uvedomiť, že čas, ktorý nás deti intenzívne potrebujú je len obdobie a treba si ho užiť so všetkým čo k tomu patrí. Postupne, ako deti rastú, je aj toho času viac.

INTERIÉR FILLI Čo dokáže mama

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

„V jednoduchosti je krása." Pre mňa to znamená minimalizmus, nekomplikovanosť a krásu, ktorá je často ukrytá v tom, čo je prirodzené a nenápadné. V dnešnom svete, ktorý je preplnený rôznymi podnetmi nachádzame harmóniu práve vo veciach, ktoré sú jednoduché, avšak kvalitné a funkčné. Celkovo sa snažím život užívať, beriem všetko čo mi prinesie a zároveň som vždy otvorená novým možnostiam v podobe nových skúseností, ľudí alebo pracovných výziev.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Podľa mňa je tvorivá a kreatívna práca úžasná a samo-liečivá 😊. Keď vidím tie krásne produkty, ktoré ženy ponúkajú, úprimne obdivujem každú jednu mamu, ktorá si nájde čas na tvorenie popri rodine a práci. Môj odkaz je veľmi jednoduchý: Robte to, čo prináša radosť vám i ostatným :-).

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)