Vandrovka s deťmi - Chodník v korunách stromov – Bachledka

Láska hory prenáša, či hory lásku? Tak či onak, vandrovka v korunách stromov Pieninským národným parkom vám zaiste poskytne možnosť na zamyslenie. Krásu a vôňu prírody Spišskej Magury môžete vychutnávať počas prechádzky 1234 metrov dlhého chodníka umiestneného vo výške 24 metrov, či z 32 metrov vysokej veže.

Do strediska Bachledka sa dá dostať novou kabínovou lanovkou z Bachledovej doliny. Výlet je vhodný pre všetky vekové kategórie, nakoľko celý objekt je riešený bezbariérovo. Jazda lanovkou je bezpečná pre malé deti, seniorov či domácich miláčikov. Vstup na vyhliadku so zvieratami však nie je povolený, ale zvieratká je možné počas prechádzky umiestniť do pripravených kotercov. Lanovkou je možné prepraviť aj detský kočík, alebo invalidný vozík, prípadne kočík alebo vozík je možné si zapožičať pri vstupe.

Pred vstupom do objektu Bachledka sa nachádza detské ihrisko a reštaurácia. Prechádzka v korunách stromov je obohatená o rôzne edukačné zastávky. Pomocou vtipných popisov nadobudnú vedomosti malí aj veľkí návštevníci, ktorí sa dozvedia zaujímavé informácie o živote miestnych lesov a ich ochrane. V ponuke je aj možnosť využitia služieb sprievodcu.

Návštevníkov čakajú viaceré adrenalínové skúšky v podobe zdanlivo nebezpečných priepasti, či pochôdzna sieť na najvyššom bode 32 metrovej vyhliadkovej veže, alebo 67 metrový tobogan, ktorým si odvážlivci môžu skrátiť cestu späť dolu z veže. Okolitú nádheru je možné pozorovať ďalekohľadom umiestnenom na samom vrchu veže.

Otváracie hodiny sú nasledovné:

  • apríl – máj: 9.00 – 17.00
  • jún – august: 9.00 – 19.00
  • september: 9.00 – 17.00
  • október – marec: 9.00 – 16.00

Posledný vstup je možný hodinu pred ukončením otváracích hodín.

Viac tipov na super výlety nájdete aj TU.

A keďže „láska hory prenáša,“ pomôžte objaviť u detí lásku k prírode a k lesom. Pretože „ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva“. Čo nám les ponúka, aký je to zmiešaný les, ako zachrániť les, či obnoviť zeleň sa dočítate v príbehu Ozvena so zajačikom Čudovačikom v knihe Paleta života zajačika Čudovačika.

Publikácia je zameraná na rozvoj environmentálnej výchovy – téma žiadaná celosvetovo v MŠ, ZŠ ako aj v rámci rodinnej výchovy. Nájdete TU.

Vaša Lucka


Lucia Benková je mamkou dvoch detičiek. Je autorkou rozprávkových knižiek pre deti, ktoré ich zároveň vzdelávajú v rôznych oblastiach, ako napríklad ekológia. Luckine knižky o Zajačikovi Čudovačikovi si môžete objednať v jej obchodíku.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)