Denisa: Milujem dávať, už nepotrebným, veciam nový zmysel

„Moja zručnosť, kreativita, fantázia a podnikavosť sa vo mne prehlbovali od detstva. Už ako 8 ročná som doma postrihala všetky froté ponožky a v škole som  ich spolužiačkam potom predávala za 50 halierov, ako froté gumičky do vlasov, ktoré v 80. rokoch na Slovensku nebolo možnosť zohnať,“ spomína Denisa s úsmevom.

No a čo ma viedlo k mojej tvorbe v dospelosti?  V roku 2006 sa mi narodili predčasne dvojičky a príchodom  mojich chlapcov sa moja, celkom úspešná, kariéra podnikateľky v módnom odvetví musela skončiť. Nakoľko moji chlapci potrebovali a aj do dnes potrebujú moju celodennú opateru, potrebovala som psychohygienu, ale aj peniaze na liečbu a terapie pre svoje deti. A tak som po nociach, keď chlapci spali, začala vytvárať šperky, maľovať obrazy a postupne k tomu pribúdali sochy a dekorácie. 

Zimná pohoda

Tvorí, varí, cvičí

Momentálna situácia ma donútila svoju tvorbu viac prezentovať na internete ako aj v obchodíku na Čo dokáže mama . Na jar, počas prvej vlny pandémie,  keď ľudia ostali doma, som sa snažila im tieto chvíle spríjemniť tým, že som natáčala na youtube videá Deniskine rýchlovečky, kde som ponúkala zdravé a rýchle recepty, pri niektorých som dokázala počas varenia aj cvičiť a takto ja prepájam svoje aktivity. 

Materinská láska

Recyklované šperky

Venujem sa tvorbe originálnych šperkov prevažne z odpadového materiálu, lebo recyklácia mi je veľmi blízka a rada dávam nepotrebným veciam nové využitie. Ako interiérový dizajnér mám cit pre dekorácie, ktoré pre svojich klientov vyrábam a dekorujem. Celá moja tvorba sa začala pred 20 rokmi maľovaním mojich autorských obrazov, ktoré sú u mňa  na prvom mieste, a dávam do nich kus seba a mojej energie. Recyklovené náušnice vytváram už vyše 10 rokov a stále ešte dokážem vytvoriť novú kolekciu, lebo nikdy nevyrábam rovnaké. A tak za tie roky už bolo vyrobených vyše tisíc kusov, a stále mám v hlave nové modely, ktoré postupne vychádzajú z mojej dielne, aby ste si ich mohli aj vy objednať v mojom obchodíku, ako aj iné moje výrobky, ktoré môžu byť aj vianočným darčekom pre Vašich  blízkych.

Recyklované náušnice

Milujem dávať už nepotrebným veciam nový zmysel a tieto náušnice sú toho príkladom. Sú ultra ľahké aj keď pôsobia mohutne. Sú vyrobené z kapsule od kávy, drôtu a kamienkov.

rodina

VIAC O DENISKE:

Moje meno je zároveň aj mojou značkou Denisa Hrbáňová. Som mama na plný úväzok už 14 rokov svojim dvojčatám, ktoré majú detskú mozgovú obrnu. Aj keď sa cesta mojich plánov mala vyvíjať úplne inak, a dnes som mala fungovať ako úspešná žena so svojim vlastným biznisom, či rovno impériom, je zo mňa šťastná mama, ktorá si nájde čas aj na svoje tvorenie. Ako umelec neviem ani slovom vyjadriť nadšenie a radosť, keď niekto investuje do mojej práce, a je to tak vzrušujúce vedieť, že emócie a energia, ktorá zo mňa prúdia sa prostredníctvom mojej tvorby spojila s niekým iným. Deniskin obchodík na www.codokazemama.sk nájdete TU

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)