Zuzka: Vyrábam svojimi rukami zo srdca a s láskou k remeslu

„V obuvi odovzdávam aj kúsok seba, moju energiu, môj čas, kreativitu, vytrvalosť a trpezlivosť. Topánky vyrábam na mieru, to znamená že sú vyrobené len pre nohu objednávateľa a tým sú jedinečné, nik iný také nemá,priznáva úprimne Zuzka.

Výrobu barefoot obuvi na mieru, som začala z podnetu vlastného zdravotného stavu v roku 2014, pretože som si nevedela obuť žiadne topánky. Tlačili ma, lebo sa mi noha po pôrode roztiahla a klenba povolila aj váhou dieťaťa. V tom čase som sa dozvedela aj o barefoot - obúvaní naboso. Tento prístup mi prišiel logický, lebo tisícročia človek takto chodil. Naštudovala som si o obúvaní hlavne malých detí, keďže v tomto období sa mi narodil syn a prišla som na to, že najlepšie je nechať dieťa, ako aj seba, čo najviac naboso. Resp. vyberať topánky do všetkých strán ohybné, ľahučké, dostatočne dlhé a široké na danú nôžku, keďže pri kroku sa prsty rozťahujú.

Najprv som háčkovala, plietla a šila rôzne návleky na detské nôžky a aj kožené capačky. Potom prišlo leto a nemala som si čo obuť ja. Vtedy sa ku mne pritrafili huarache sandáliky (bosochodky, tichošlapky, barefootky) a keďže som mala kus kože a špagát, tak som sa do nich pustila. No a odvtedy ich nosím, skúšam, vylepšujem, vymýšľam rôzne viazania a modely. Pred dvomi rokmi som začala vyrábať aj topánky pre deti a na jeseň 2019 rad prišiel aj na dospelácke. Kožené, šité ručne bez kopyta, na mieru a len na objednávku.

Hnedé

A ako také krásne topánočky vznikajú?

Odmeriame rozmery chodidiel, dohodneme sa na typu a farbách – od podrážky cez farby na zvršok, nitky, dratvy, priechodiek, šnúrok a iných častí doplnkov. Takto vytváram nekonfekčné rozmery a jedinečný dizajn ušitý len pre danú osobu. Rada vyhoviem aj extra požiadavkám na výzor v rámci experimentu, no najradšej šijem tzv. celoročnú obuv, členkové topánky pre deti a dospelákov. No chutný dizajn sa mi podaril vytvoriť na detské sandáliky Wauky a poltopánky Supišky. Cez leto majú slovo špagátikové sandáliky s makramé uzlíkmi, ale tento rok boli trhy a festivaly v obmedzenom počte, čo sa mi odzrkadlilo na príjmoch.

čierne

Rodinné chvíle

Odkedy máme deti, už to je 6. rokom, čo pečiem na Vianoce ražné, origoš medovníčky s medom, a s domácim maslom, vajíčka mám od našich sliepočiek. Ostatné maškrty- ďatľové guľky kakaové, orechové, kokosové či makové. Doma už bielu muku v rámci možností (pokiaľ nejdem deťom uvariť domácu plastelínu) nedržíme, ani rafinovaný biely repný cukor, ba ani trstinový z obchodu (zdá sa mi, že podlieha marketingu a je pančovaný) teda vždy máme zdravšiu verziu, ako panela, nerafinovaný český repný, med, xilytol a pod.

Zuzkin obchodík na www.codokazemama.sk nájdete tu:  BUBALLA HAND MADE 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)