Lenka Lačná

1. Predstavíte sa nám? 

Volám sa Lenka a som mamou dvoch vytúžených detí - Julky (5 rokov) a Janka (3 roky). Pochádzame z Popradu.

Mamička týždňa Lenka Lačná

2. Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík nesie názov Elells a nájdete v ňom rôzne šité výrobky ako obaly na knihy či elektroniku, hračky, tašky, kľúčenky a ešte ručne výšivky, ktoré sú niekedy i súčasťou ušitých vecí. Práve výšivka ostáva naďalej mojou srdcovou záležitosťou v rámci handmade tvorby.

Mamička týždňa Lenka Lačná

Mamička týždňa Lenka Lačná

3. Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Tvorím ručne už od útleho detstva. Popri mojej mame, ktorá ustavične niečo plietla, som začala vyšívať a až na pár prestávok pokračujem vo vyšívaní dodnes. Šiť som sa naučila až pred mojou druhou materskou dovolenkou. Potrebovala som výšivky spracovať do úžitkových vecí.

Mamička týždňa Lenka Lačná

4. Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčší úspech pre mňa je, keď dokončím výzvu, ktorú mi predloží zákazník. Tieto výzvy sú pre mňa časovo náročné, ale posúvajú ma vpred i tým, že potom tento žiadaný typ výrobku zahrniem do svojej ponuky. A je to práve to, čo väčšina zákazníkov vyhľadáva. Takže námety na tvorbu mi dávajú častokrát i zákazníci samotní. A potom je úspechom samozrejme i kupujúci, ktorý sa k vám neustále vracia a jeho adresu už poznáte naspamäť.

Mamička týždňa Lenka Lačná

5. Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj pracovný sen je mať vlastnú miestnosť na šitie, ale myslím, že v budúcnosti sa to podarí realizovať. Popri handmade sa venujem svojej celoživotnej práci iného typu, ktorá má napĺňa. Ale ručná tvorba je zase to, na čo sa neustále teším a zdroj dokonalého oddychu.

Mamička týždňa Lenka Lačná

6. Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Šijem vtedy, keď sa dá po splnení základných povinností a ešte, keď som veľmi unavená na splnenie týchto základných povinností J lebo ja pri šití oddychujem. Dcérka si vtedy zväčša niečo popri mne šije, strihá, alebo lepí a syn sa hrá s autami. Po večeroch som nešila zatiaľ nikdy, lebo deti chodia skoro spať a ja by som ich rušila a momentálne zase vstávam veľmi skoro do práce.

Mamička týždňa Lenka Lačná

7. Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto nemám, ale celý život sa snažím robiť čo najviac pre ostatných a byť užitočná.

Mamička týždňa Lenka Lačná

8. Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Mamičkám by som chcela odkázať, že je dôležité, aby im tvorba robila skutočnú radosť a nezúfali, keď im niečo nevyjde. I nevydarené výrobky nás posúvajú vpred skúšaním nových techník a podobne. Myslím, že každá z nás, ktorá sa s odstupom času pozrie na niektoré z prvých výrobkov vie, o čom hovorím. A ešte, že je dôležité vyčleniť si trochu času pre seba.

Mamička týždňa Lenka Lačná

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)