Ako písať texty s ľahkosťou/hravosťou a pre váš úspech

11 tipov

1. Menej je viac. Aj v písaní. A bodka.

2. Nebuďte mačkopsi. Vyberte si jednu vec a choďte za ňou s maximálnym nasadením. Aj v písaní textov. Chyťte sa jednej myšlienky a opíšte ju zo všetkých strán. Zo všetkých. A tie strany nie sú len dve.

3. Koľko rozhodnutí urobíte každý deň? Hádam nejakých 591? Tak prečo vám nejaké neurýchliť? Aj pri písaní textov.

4. Rýchlosť, rýchlosť a opäť rýchlosť. My už nečítame, ale skenujeme. Tučné písmo, čísla, krátke odstavce. Myslite na to aj pri písaní textov.

5. Vytvorte mi krásnu predstavu toho, čo potrebujem. A ja to budem chcieť všetkými desiatimi. Aj v opise produktu a pri písaní textov. Položte si podstatnú otázku: Na kieho mi to bude?

6. Rozprávajte rečou klienta. Aj pri písaní textov. Prepisujte jeho otázky, obavy, predchádzajte im dopredu. Nechajte vašich klientov tvoriť obsah vašich blogov, popisov produktov a príspevkov na sociálne siete. Tam je studnica nápadov - a celkom zadarmo.

7. Plán je vždy dobrý. Vždy sa zíde. Plánovanie predaja, plánovanie zvýšenia predaja vybraných produktov, plánovanie zvýšenia kvality značky vnímanej klientom. To všetko je OK. Tomu prispôsobte všetky ďalšie aktivity. Aj písanie textov.

8. Buďte vnímavým počúvačom a obchodníkom, ktorý hľadá nové podnety na predaj, tak veľa, ako sa to dá. Aj pri písaní textov.

9. Choďte do akcie. Bez "musíte", "nesmiete" a "snažíme sa" pôjde všetko omnoho ľahšie. Aj písanie textov, aj obchodovanie, aj nákupy klientov.

10. Predstavte si, že ste na káve s kamarátom, ktorému rozprávate o svojom produkte či službe. Kamarátovi asi nepoviete, že spokojnosť klienta je našou najvyššou prioritou...alebo? Tak si dajte kávu s kamarátom, aj keď píšete text - o sebe, o produkte, o vašich prečo.

11. Pozorujte svet okolo seba a nič nehovorte, nekomentujte, neposudzujte. Len pozorujte. Ono tie podnety a riešenia prídu aj samé. Aj pre písanie textov.

BONUS: Isto vyskúšajte všepomocníka pri písaní - automatické písmo. Uvidíte, že vaša myseľ je plná úžasných nápadov a kreatívnych myšlienok. Aj pre vaše texty.

Komentáre

Anička Hríbiková

Všetky články (6)