Vladimíra Jánošiková

Predstavíte sa nám?

Volám sa Vladimíra a s manželom a 7-ročným synom Šimonom žijeme v malej, ale krásnej dedinke Jasenica na Považí.

Mamička týždňa Vladimíra Jánošiková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík na www.codokazemama.sk sa volá VJ HAND-MADE, pričom VJ sú iniciály môjho mena. Ponúkam v ňom prevažne doplnky pre najmenšie detičky, ako sú retiazky na cumlík a hryzátka vyrábané zo silikónových a drevených korálok, či jemné slintáčiky / podbradníky šité z mušelínu. Ponúkam ich nielen jednotlivo, ale aj ako farebne zladené sety, ktoré môžete darovať napr. k narodeniu dieťatka alebo len tak pre potešenie. Okrem toho tu nájdete aj strojovo šité dekoračné obliečky na vankúše vhodné na spestrenie interiéru a to nie len do detskej izby. Už onedlho sa chystám svoju ponuku rozšíriť aj o mušelínové detské osušky.

Mamička týždňa Vladimíra Jánošiková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Už od malička som zbožňovala niečo tvoriť, vyrábať a ostalo to mojou celoživotnou vášňou. Kreativita a tvorba sú mojim relaxom a všetko čo tvorím, tvorím s láskou. Počas stredoškolských čias na SOÚ odevnom som sa popri škole venovala návrhárstvu, takže som si vedela nielen navrhnúť akýkoľvek odev, ale ho aj ušiť. Postupom času som sa začala venovať technike decoupage, neskôr pribudlo aj aranžovanie no a najnovšie korálkovanie. A keďže práve hand-made korálkové doplnky pre detičky mali v mojom okolí dosť veľký úspech, rozhodla som sa začať ich ponúkať aj širšej verejnosti. Ďalším mojim veľkým hobby je už niekoľko rokov aj grafika. Som grafik samouk, avšak vytvorila som už mnohé grafické návrhy ako napr. logá, vizitky, svadobné oznámenia, letáčiky, plagáty, darčekové poukážky... a to nie len pre ľudí v mojom okolí, ale aj na zákazku. Takže v ponuke môjho obchodíku na www.codokazemama.sk nájdete aj túto službu. 

Mamička týždňa Vladimíra Jánošiková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčším úspechom je pre mňa to, že sa moje výtvory zákazníkom páčia a sú spokojní. Potešilo ma, že moje doplnky pre detičky už cestovali aj mimo Slovenska a to konkrétne do Nórska.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím najväčším pracovným snom je určite živiť sa tým čo ma baví, ale keďže som typ človeka, ktorý má rád istotu, tak zatiaľ si svojou hand-made tvorbou len privyrábam popri trvalom zamestnaní. Robím to v prvom rade pre radosť a preto mi to práve takto vyhovuje...

Mamička týždňa Vladimíra Jánošiková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Som toho názoru, že keď človek veľmi chce, tak si vždy nájde čas na to čo má rád... takže vždy keď potrebujem po práci, či po kolotoči domácich prác a starostlivosti o rodinu a domácnosť vypnúť a zrelaxovať, siahnem buď po dobrej knihe, alebo idem do záhrady (keďže som veľkým milovníkom kvetom), alebo sa venujem svojej milovanej hand-made tvorbe.

Mamička týždňa Vladimíra Jánošiková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Mám viacero obľúbených citátov a jedným z nich je „Nikdy sa nevzdávaj a šťastie si ťa nájde“, a musím potvrdiť, že to naozaj platí... Po všetkom zlom, čo sa v našich životoch udeje, totiž skôr či neskôr príde aj to dobré, lebo všetko má svoj správny čas. V mojom živote sa však rozhodne riadim aj tým, že „Čo dávaš, to aj dostávaš“. No a keďže ako kreatívny tvor som si vymyslela už aj niekoľko vlastných citátov, tak uvediem aj jeden obľúbený z vlastného „pera“: „Slnko a dážď sú dva veľké protiklady, no napriek tomu dokážu spolu vytvoriť niečo tak krásne ako je dúha“.

Mamička týždňa Vladimíra Jánošiková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Ostatným mamičkám v Čo dokáže mama by som odkázala, aby nikdy nevyschla ich studnica kreatívnych nápadov, nikdy ich neopustila chuť tvoriť a nech si vždy idú za svojimi snami... lebo práve tie nás neustále posúvajú vpred. :-).

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)