Ako zrecyklovať adventný kalendár

Ahoj,

patrím medzi tých, ktorí veria, že väčšina ľudí berie zero waste iba ako ďalší módny trend. Jasné, na prvý pohľad všetci vieme, aké je to dôležité, ale keď sa chceme zodpovedne odlíčovať, kúpime si pratelné odličovacie tampóny. A keď chceme deťom zašiť roztrhané kolená, (čo je super, že ich nezahodíme a nekúpime hneď nové), kúpime si záplatu a našijeme, aby dlhšie vydržali. Musím priznať, že ani mne to nedošlo až kým mi kamarátka neporadila, že ona tie už naozaj nepoužiteľné detské tepláky alebo iné oblečenie rozstrihá a používa ďalej. 

BLIK!

Sama som ostala v šoku aké je to jednoduché. Aj keď nie také lákavé ako kúpiť s krásne, nové, voňavé a ekologicky zabalenéodličovacie tampóny vo vlastnom vrecúšku. :)

Ale už som príliš odbehla :) Moje deti sú každý rok obete rodiny a tak bývame zahltení množstvom darčekov a na Mikuláša aj adventnými kalendármi. Som z toho každý rok nešťastná, ale snažím sa z toho aspoň niečo pozitívne vydolovať. :) a zistila som, že práve kupované adventné kalendáre sú skvelá vec! Jeden Legový som takto použila a mám z neho v kuchyni rozdeľovač na pohotovostné lieky a esenciálne oleje. Vždy poruke a prehľadne.

20201201_104201.jpg

A ďalšie som použila na roztriedenie všetkých možných drobností, ktoré by som ináč mala rozhádzané po celom byte a nikdy ich nemohla nájsť tak, ako to bolo predtým. :)

20201203_095353.jpg

A úplne rovnako máme doma potriedené káble, všeliaké lepiace pásky a kopec iných drobností, ktoré nikam nepatria ale sú potrebné. Používame plastové obaly z ovocia, ktorým sa nedá vyhnúť.

Dúfam, že som vám ponúkla aspoň trošku inšpirácie ako aj z na prvý pohľad čisto konzumného obalu vyčarovať praktickú pomôcku :)

Iva

 

Komentáre

Hollými rukami

Dekorácie a doplnky v boho a nordic štýle. Drevo, vypaľovanie, string art, macrame, držiaky na kvetináče, mandaly, tkané obrazy, závesné dekorácie, výšivky. Veľký výber pri zachovaní vysokej kvality. Darčeky pre ňu aj celú rodinu. Obrazy do obývačky aj svadobné dary.

Všetky články (2)