Lucia Legathová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Lucia, pochádzam zo Žiaru nad Hronom. Mám dve ratolesti, 10-ročného Timka a 3-ročnú Mišku.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Na www.codokazemama.sk mám obchodík s názvom Svetielka, v ktorom zákazníci nájdu ručne dekorované sviečky na krst, prvé sväté prijímanie, birmovku a ručne maľované košieľky na krst. Pred sviatkami pridávam do ponuky aj palmové sviečky, ktoré mi pomáha odlievať manžel a ja ich dekorujem k Vianociam, Veľkej noci či ako darčeky napr. pre pani učiteľky ku koncu školského roka.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Odjakživa ma bavila rôzna kreatívna tvorba, dokonca aj v mojej profesii prekladateľky a lektorky talianskeho a nemeckého jazyka často musím byť kreatívna :-). Pred prvou materskou sa mi do rúk dostala malá nemecká brožúrka s krásnymi ručne dekorovanými sviečkami k sviatostiam a zrazu som vedela, že tomuto sa chcem venovať popri cudzích jazykoch. Tak som si zabezpečila aký taký materiál a vyrobila prvé sviečky, aj obom mojim deťom som na krst vyrobila sviečky, dcére som namaľovala aj košieľku, synovi som vyrobila sviečku na prvé sväté prijímanie podľa jeho želania :-).

Mamička týždňa Lucia Legathová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčším úspechom v mojej tvorbe je, keď sú zákazníci spokojní, a keď sa ku mne opakovane vrátia pre sviečku na krst alebo na prijímanie, alebo pre košieľku so sviečkou, lebo sa im narodilo ďalšie dieťatko alebo budú krstnými rodičmi.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Úplne skvelé by bolo, keby som sa mojou tvorbou mohla živiť (a skĺbiť tvorbu s prácou, s cudzími jazykmi) a možno si raz otvoriť malý kamenný obchodík so sviečkami.

Mamička týždňa Lucia Legathová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím prevažne počas dňa, som živnostníčka tesne po druhej rodičovskej dovolenke (dcéru ešte do škôlky nechceme dávať, je so mnou doma, syn je štvrták), takže mám vlastne taký homeoffice. Keď potrebujem pracovať intenzívnejšie, baliť objednávky, ísť s balíkmi na poštu a podobne, o deti sa rada postará starká  :-), a keď pracujem cez víkendy, je s deťmi manžel. Domácnosti sa venujem priebežne, ako čas dovolí.

Mamička týždňa Lucia Legathová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nemám žiadne motto, ktorým by som sa riadila. Každý deň v živote niečo prináša, niekedy len pozitívna, niekedy aj negatíva, tak sa treba len nadýchnuť a riešiť, čo je potrebné a tešiť sa z toho, čo máme.

Lucia Legathová Mamička týždňa

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Odkedy podnikám, učím sa stále všeličo nové o tvorbe, podnikaní, marketingu, naučila som sa nevzdávať sa hneď pri neúspechoch, ale poučiť sa z chýb. Všetkým tvorivým mamám by som rada odkázala: robte s radosťou to, čo vás baví, nevzdávajte sa, hoci by ste aj mali napredovať len malými krokmi, môžu vás čakať veľké veci a úspechy, všetkým vám držím palce :-).

Ďakujem ešte raz za príležitosť prezentovať svoju prácu a prajem veľa úspechov.

So srdečným pozdravom

 

Lucia Legathová

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)