Tereza Bohátová

Predstavíte sa nám?

Som Tereza Bohátová. Som z Pezinka, pochádzam zo stredného Slovenska a mám tri deti. Troch chlapcov. Najstarší syn Ondrej má 6 rokov, prostredný Samuel bude mať 5 a najmladší Daniel má 3 roky.

Mamička týždňa Tereza Bohátová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Na codokazemama.sk mám obchodík s názvom FlowFew. Vo svojom obchodíku ponúkam najmä šperky ale aj dekorácie, podšálky či podnosy, ktoré tvorím. Som záhradná architektka a tak tam nájdete aj návrh záhrady či poradenstvo v tejto oblasti.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Tvorba šperkov ma začala lákať v detstve. Mala som kamarátku a ona chcela ísť študovať šperkárstvo na strednú. Vtedy sa mi to zapáčilo a začala som vo voľnom čase vyrábať náušnice. Neskôr ich predávať a odvtedy mi predaj šperkov zostal. Veľmi ma to napĺňa a aj teší, keď sa moje výtvory nosia. To ma motivuje tvoriť ďalej 🙂.

Mamička týždňa Tereza Bohátová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Keď som pracovala so živicou zalievala som ju do malých foriem. Čím väčšia forma, tým  väčšia výzva. Až som sa raz rozhodla, že vyrobím podnosy. Vedela som, akú techniku použijem, vedela som, že chcem urobiť abstraktný motív, no nevedela som ako to vypáli. Netušila som, či sa budú páčiť a ono to vyšlo a veľmi som sa z tvorby týchto podnosov tešila, samotná výroba bol pre mňa skvelý relax a ľudia ich chceli a stále o ne majú záujem. 

Mamička týždňa Tereza Bohátová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj pracovný sen... Asi dostať sa do povedomia. Vybudovať značku, o ktorej budú ľudia vedieť, budú ju poznať, a budú mať radi jej výrobky, a budú sa k nej vracať. Mojím snom je tvoriť kvalitné šperky, ktoré sú náhradou za bižutériu. O to sa snažím, podľa toho vyberám materiály a pristupujem tak ku každému výrobku. S dôrazom na kvalitu a udržateľnosť.

Mamička týždňa Tereza Bohátová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Tvorím kedykoľvek. Nielen, keď deti spia. Pri deťoch pracujem s drôtikmi, korálkami, kliešťami. Tie im aj požičiam. Ony si vyrábajú náramky spolu so mnou, vidia ako pracujem a aj to ich rozvíja. Pri nich balím objednávky. Chodia so mnou na poštu. A ako šetrím čas? Robím toto všetko, čo ma baví, a kašlem na upratovanie 😁. Viacmenej... Snažím sa využívať tie drobné chvíľky, ktoré sa cez deň naskytnú a tiež sa snažím sama seba trochu zorganizovať ☺.

Mamička týždňa Tereza Bohátová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Neviem, či mám konkrétne motto... Viem, že som tu taká, aká som, a ak mám talent, ktorý mám, chcem ho naplno použiť a dávať ďalej to, čo mám. Chcem svoju kreativitu rozvíjať a tvoriť veci, ktoré sú krásne, aby sa ostatní mohli touto krásou obohatiť a mať z nej radosť.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Asi to, aby si verili. Ja mám dosť nízke sebavedomie, a to ma vie brzdiť v rozvoji. Ak ste kreatívne a napĺňa vás to, tak sa nepodceňujte a choďte za tým, kam vás to ťahá. Má to význam a bola by škoda, keby ste svoj talent nerozvíjali.

Ďakujem veľmi pekne.

S pozdravom

Tereza

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)