Alica Bejdová

O Vás.

Volám sa Alica Bejdová a mám 32 rokov. Pochádzam z Trebišova, ale vydala som sa do Michaloviec, kde žijem približne 7 rokov. Mám jednu dcérku Klárku, ktorá má 3 roky.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Názov môjho obchodu je Allicia222, je to nick, ktorý som používala ešte za študentských čias, čo už bolo dávno. V mojom obchodíku nájdete prevažne živicové šperky a doplnky, čo je moja srdcovka. Okrem toho však rada aj šijem, robím šperky z korálikov, z chirurgickej ocele, pletené na Kumihimo, náramky z minerálov a iné. Keď sa mi však niečo zapáči, rada sa naučím novú techniku.

 

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Celé to začalo na strednej škole, kedy som si začala kresliť a navrhovať šperky. Neskôr som sa osmelila kúpiť si pár vecí v miestnej galantérii, a začala som s ketlovaním. Doba internetu má aj svoje výhody, nájdete na ňom množstvo inšpirácie, návodov a hlavne materiálu, ktorý si v malom meste bohužiaľ nekúpite. A tak som začala hľadať a skúšať nové návody, hlavne na šité šperky, a kupovať rôzny materiál na výrobu. Niekedy je to časovo náročné, avšak výsledok stojí za to. Potom mi učarovala živica, s tou sa učím neustále. Existujú mnohé techniky, a tak sa stále v tejto oblasti učím niečo nové.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Najväčší úspech je pre mňa to, keď sa moje výrobky páčia ľuďom. A samozrejme keď si aj niečo kúpia. Keď som začínala s tvorbou šperkov, už vtedy som si povedala, že chcem predávať za ceny, ktoré ulahodia každému. Chcem, aby si moje výrobky mohol dovoliť každý. Respektíve, aby si každý v mojej tvorbe našiel niečo, čo sa mu páči, a čo si môže dovoliť.

Najviac hrdá som momentálne na šitý šperk s názvom Galaxy, ktorého výroba mi trvala dlho, ale výsledok stojí za to. Takisto som veľmi hrdá na podšálky zo živice. Tie sú náročné najmä z hľadiska toho, že nikdy neviete, či sa vám výsledný produkt bude páčiť a či sa podarí, keďže sa pracuje vo vrstvách a z formy vyberiete až takmer hotový produkt.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Jednoznačne živiť sa svojou tvorbou, a môcť sa ďalej učiť nové veci.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Nakoľko je moja dcérka pomerne živé dieťa :D, tak tvorím len večer keď zaspí, alebo keď niekam ide s mojím manželom Miroslavom. Inak by som korálky a ostatný materiál celý deň zbierala po byte. Aj preto musím mať všetko dobre schované (napríklad aj v úložnom priestore sedacej súpravy). Môj jediný tip na úsporu času, je spraviť si potrebné veci cez deň, aby som mohla tvoriť keď moja dcérka zaspí. A hlavným úspechom je mať tolerantného a úžasného manžela, ktorý sa postará o zaspávanie, a ktorý sa venuje dcérke, aby vám doprial čas aj na psychohygienu a tvorbu.

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Všetko je len také zložité, aké zložité si to robíme.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Nevzdávajte sa! Ak sa vám niečo nepodarí, nezúfajte a skúste to znova! Buďte hrdé na to, čo dokážete!

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)