Irena Lutzová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Irena Lutzová, bývam v Hniezdnom okres Stará Ľubovňa. Som matkou už dospelých dvoch synov Mareka a Ferka a dcéry Lucky. No predovšetkým som obyčajná babina, ktorá sa dostala k tvorbe detských hračiek a vecičiek pre deti, po narodení vnučky Margarétky.

Mamička týždňa Irena Lutzová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Prostredníctvom Čo dokáže mama, mám vytvorený obchodík Detičkovo u Irenky, kde prezentujem svoju tvorbu pre bábätká. Zvlášť som sa zamerala na výrobky v čierno-bielej farbe, jednak preto, že som sa v odbornej literatúre dočítala, že bábätka v prvých mesiacoch života najviac reagujú na tieto kontrastné farby a aj preto, že som to mohla sledovať v reali.

Mamička týždňa Irena Lutzová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Rada sa však vyšantím aj s farbami, veď aj život je pestrofarebný. Vtedy šijem hracie deky pre bábätka doplnené filcovými ručne šitými zvieratkami, prípadne mojkáčikov. Jednoducho ihla a niť a radosť z práce a života. Šancu majú u mňa aj motivačno náučné tabuľky pre deti v predškolskom veku, aby sa im ľahšie získavali návyky a ľahšie sa zoznamovali s okolitým svetom a jeho pravidlami.

Mamička týždňa Irena Lutzová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Za úspech pri tejto svojej činnosti vnímam situáciu, keď niekoho obdarujem vecičkou a o niekoľko dní sa na mňa obrátia s prosbou, aby som to urobila aj pre iné mamičky a ich detičky, pretože sa im to páči a ocenili jeho úžitok. Je to najväčšia pochvala a pochvalu mám rada.

Mamička týždňa Irena Lutzová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Nemám veľké a nedosiahnuteľné sny a ciele. Som spokojná ak môžem rozžiariť detské očká a pridať do ich života kúsok radosti a zábavy. Verím, že moje hračky a vecičky pomáhajú deťom objavovať svojú fantáziu a rozvíjať svoje zručnosti. Teším sa, že som takto súčasťou detského sveta.

Mamička týždňa Irena Lutzová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Keďže som už paňou svojho času, nemám žiadné špeciálne neodkladné povinnosti, šijem vtedy keď mám chuť a hlavne dobru náladu. S problemami v hlave sa to nedá a do hračky treba vložiť veselosť a radosť.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto. So životným mottom je to tak, že môžte ho mať to najrozumnejšie, najkrajšie a naj naj, ale może prísť chvíľa, keď sa situácia vyvinie tak, že motto je v háji a vy musíte naplno zapnúť svoj mozok a riešiť ju tak, aby ste z toho nevyšli veľmi zranený. Ale keď už motto tak snáď to bežné „Ži a nechaj žiť”.

Mamička týždňa Irena Lutzová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Všetkým tvorivým maminám a babinám odkazujem, robte to z čoho máte radosť. Nikdy nerobte veci len preto, že sú trendy. Tvorenie musí priniesť radosť nie zo zisku, ale z jeho vykonávania.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)