Čaká vás výber prvej aktovky? Zapojte deti a vyberte ju spoločne

Nákup prvej aktovky je významná chvíľa pre deti aj rodičov. Čaká to aj vás? Obľúbené detské motívy a kvalita za prijateľnú cenu. Tak by sa dali charakterizovať aktovky českej značky Oxybag, ktorá ponúka široký sortiment školských potrieb pre deti, z ktorého si vyberie doslova každý. 

Čoskoro pôjde do prvej triedy a o školskej aktovke hovorí už teraz. Na prvej aktovke záleží. Vaše deti na ňu budú raz spomínať s rovnakou nostalgiou ako vy. Kým pre deti je prioritný vzhľad, rodičia chcú hlavne kvalitu. Dieťa by malo byť so svojou aktovkou spokojné a nosiť ju s radosťou. Nekupujte teda takú, ktorá sa páči hlavne vám, vyberte ju spoločne. Na vás padá predovšetkým voľba kvalitného kúsku. Ako ho ale spoznať? Prinášame vám tipy na 5 nutností pri výbere školskej aktovky.

Špeciálne vystužený chrbát nezaťažuje detskú chrbticu

Kosti a chrbtica detí sú, najmä v takto nízkom veku, ešte vo vývine. Nie sú také pevné a ľahšie sa deformujú. Aby sme predišli neskorším problémom s chrbtom, je dôležité myslieť na kvalitne spracovanú chrbtovú časť. Polstrovaná a ergonomicky tvarovaná chrbtová časť aktovky, nastavenie podľa výšky dieťaťa vďaka príťažným popruhom a hrudné popruhy pomôžu optimálne rozložiť hmotnosť celej aktovky. Preto počas vývoja nových modelov aktoviek značka Oxybag spolupracuje so skúseným fyzioterapeutom, aby vašim deťom spoločne zaistili, že ich chrbát bude aj s aktovkou ako v bavlnke.

Ani privysoko, ani prinízko

Zdajú sa nám tak maličkí a každá aktovka na ich chrbte vyzerá byť obrovská. Myslite však na to, že do septembra ešte vyrastú a rásť budú aj naďalej. Správne by výška aktovky mala byť vo veľkosti chrbta vášho dieťaťa, posadená v priestore medzi krížovou kosťou a ramenami. Určite by aktovka nemala padať na zadok. Nesprávne nosenie aktovky môže v budúcnosti viesť k zbytočným zdravotným problémom. Je tiež jasné, že čo dieťa, to originál, a že každý budúci prváčik má iný typ postavy. Aj na to v Oxybag myslíme, a preto máme v ponuke dva rady aktoviek. Rad PREMIUM LIGHT, ktorý je primárne určený deťom menšieho vzrastu a rad PREMIUM, ktorý je, naopak, pre deti väčšie.

Viete, čo všetko môže zlé nastavenie školskej tašky spôsobiť?

Nevhodné nastavenie ramenných popruhov, či nosenie aktovky na jednom ramene, zvyšuje riziko zlého držania tela a deformácie chrbtice. Aktovka spustená príliš nízko vedie ku sklonu k predsunutiu hlavy i ramien a hrbeniu chrbta. Pokiaľ má dieťa aktovku príliš vysoko, opiera sa v oblasti bedier a preťažuje ju, čo môže viesť k deformáciám tejto časti tela. Ak kvôli zlému nastaveniu obmedzuje aktovka pohyblivosť krčnej chrbtice, môže dochádzať nielen k blokáciám a bolesti, ale tiež sa jedná o bezpečnostné riziko. Ramenné popruhy nesmú byť v tesnom kontakte s oblasťou krku, inak môžu spôsobovať bolestivé otlaky.

1. Pevná konštrukcia

Aktovka by mala stabilne stáť a to v prípade, že je plná, aj keď je prázdna. Ľahká a pevná konštrukcia je základom dobrej aktovky. Pevné dno drží tvar a chráni jej obsah. Pevný nepremokavý materiál aktovky oceníte tiež. Ľahko umývateľný, dobrý na údržbu, ktorý zabráni, aby sa do školskej tašky dostala voda, sneh alebo iné nečistoty.

2. Čím ľahšia, tým lepšia

Vedeli ste, že dieťa by na chrbte malo nosiť maximálne 10-14 % svojej váhy? Najmä u prváčikov je odborníkmi odporúčaná maximálna hmotnosť samotnej aktovky 1,2 kg. Väčšina malých školákov nosí v aktovke každý deň prevažnú časť svojich zošitov. K tomu desiata, fľaša s vodou, a školská taška razom váži toľko, že to zaskočí aj dospeláka. So znížením počtu potrebných učebníc a zošitov pomôcť nevieme. Čo sa nám ale znížiť podarilo, bola hmotnosť aktoviek Oxybag. Aktovky radu Premium light vážia len 900 g. 

Tip!

Ťažšie veci, ktoré v aktovke deti nosia, by mali byť umiestnené čo najbližšie k chrbtici. Detský chrbát budete šetriť aj tým, že budete dbať na rovnomerné rozmiestnenie vecí v aktovke. 

3. Nech je dobre vidieť

Bezpečnosť detí je na prvom mieste. Preto je neodmysliteľnou nutnosťou, aby školská aktovka mala dostatok reflexných prvkov zo všetkých strán, teda z prednej strany, po obvode a na popruhoch. Odporúča sa pokrytie aspoň 10 % plochy aktovky. Výrazné farby aktovky tiež pomôžu. Školská taška musí byť skrátka viditeľná za každého počasia, v tme, v jesennom šere aj v zime, kedy ráno ani poobede nebýva príliš svetla. A samotný vzhľad aktovky? Ten je pre malé deti určite najdôležitejší. Preto v Oxybag každý rok prinášame nové kolekcie batohov a aktoviek, ako dizajnové, tak typové. Starostlivo sledujeme aktuálne trendy, snažíme sa reagovať tak, aby sme naplnili požiadavky všetkých zákazníkov. Všetky designy vymýšľame u nás, máme vlastné dizajnérske centrum a tím šikovných grafikov.

S Oxybag zažiarite

Oxybag je česká firma s tradíciou, ktorá je na trhu už viac ako 25 rokov. Cieľom značky je sprevádzať deti od škôlky až k maturite, preto v ponuke nájdete celú škálu produktov a školských potrieb, od batohov pre predškolské deti, cez aktovky, unikátne osemdielne sety pre prváčikov, až po kreatívne sady pre najmenších či študentské batohy. Ak teda chcete podporiť českú značku, siahnite po Oxybag. Prajeme si, aby vám naše produkty robili radosť každý deň, pretože vaša spokojnosť je našou najväčšou prioritou.

 

Našu kompletnú ponuku nájdete na www.oxybag.sk.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (512)