blog od Mišky Dupčákovej

Koláčik plný čokoládovej chuti, ktorý je nenáročný na prípravu. V tomto teple sa krémy a plnky topia veľmi rýchlo. My to však nevzdáme! Čoko tart je ideálna možnosť ako si zamaškrtiť aj v lete. Stačí k nemu na tanierik pridať kôpku zmrzliny, šľahačky, či hrsť sezónneho ovocia. 

Čoko tart

Cesto: 

115 g maslo

80 g práškový cukor

1 vajce

185 g polohrubá múka

2PL (polievkové lyžice) kakao

štipka soli    

Postup ako si pripraviť cesto:

Najprv si vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajce, múku  zmiešanú s kakaom a soľou. Zahnetieme cesto, dáme na chvíľu (cca 30min) vychladiť do misky. Misku prikryjeme mastným papierom, sáčkom...

Rúru zohrejme na 180°C.

Cesto vyvaľkáme a prenesieme na valčeku do okrúhlej formy s priemerom asi 26 cm. Netrápte sa vzhľadom, či potrhaním... Cestíčko nebude vidno. Dbajte len na to, aby malo približne rovnakú hrúbku. Nezabudnime aj na okraje. Cesto husto popicháme vidličkou, aby sa nevydulo a ostal priestor pre náplň.  

Dáme piecť na cca 15minút. Zatiaľ si pripravíme náplň.

 

Náplň:

80 ml voda

115 g maslo

1 čl instantná káva

170 g horká čokoláda

65 g kryštál. cukor

3 väčšie vajíčka

 

Do hrnca dáme vodu a maslo. Maslo pomaly rozpustíme. Odstavíme. Pridáme kávu, horkú čokoládu a cukor. Vymiešame do hladka. Pomaly za stáleho miešania prilejeme vajíčka. 

Po 15 minútach vyberieme koláč z rúry, stiahneme na 150°C.

Náplň nalejeme na predpečený korpus a dáme dopiecť na ďalších 12-15 minút.

Necháme vychladnúť a dozdobíme ovocím, môžeme podávať so zmrzlinou.

Tip: Mne zostalo trochu náplne a tak som ňou naplnila aj zmrzlinové kornútky s rovným dnom. Tie však z rúry treba vytiahnuť trošku skôr, keďže v malom priestore sa plnka skôr upečie.

Dobrú chuť!

 

Vaša Michaela


Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Sladkosti od Mišky vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)