Čokoládové a jablkové lístkové rolky

blog od mamičky Mišky Dupčákovej

Rada šetrím a využívam akcie v obchodoch. Naposledy som takto kúpila chladené lístkové cesto. Pár dní vydrží v chladničke. Keď mám teplú rúru, alebo keď v nedeľu večer premýšľam nad pondelkovou desiatou do školy, sú lístkové rožteky rýchla a dobrá voľba. Tento recept nemá veľa spoločného s cukrárskym umením, ale domáce rolky z lístkového cesta sú lepšie ako kupované. :D

Ingrediencie:

lístkové cesto

jablká

cukor

škorica

nutela

vajíčko

práškový cukor na posypanie

Postup:

Lístkové cesto si rozvinieme, prekrojíme na 12 menších kúskov, alebo na 6 veľkých. Deti zbožňujú nutelu (nabudúce skúsime aj zdravšiu náhradu) a náš tatko jablká.

Jablká ošúpem, nakrájam na plátky, posypem škoricou a cukrom. Kvôli kúskom jabĺk sa z cesta trošku ťažšie stáčajú rolky. Dokonca sa mi stalo, že pri pečení sa mi rolky s jabĺčkami úplne rozpadli. Prešla som im však cez rozum a použila veľké muffinové košíčky. Nutelu som už pekne bez problémov zabalila do tvaru valčeka.

Môžeme popichať vidličkou, aby mal kadiaľ unikať vzduch. Taktiež môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, ale má to len estetickú funkciu.

Pečieme v rúre podľa pokynov uvedených na obale lístkového cesta. Väčšinou na 200ºC a 10-15 minút.

Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Tip:

  • náplne dáme podľa chuti a času. Mak, lekvár, čokoládu, čučoriedky...
  • aby sa lístkové cesto ľahšie zlepilo, jemne prejdem okraje studenou vodou

Dobrú chuť!

 

Vaša Michaela


Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Sladkosti od Mišky vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."  

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)