Daniela: Oči sú darom, ktorý nám umožňuje vnímať všetky krásy sveta

„K môjmu povolaniu ma priviedli životné okolnosti, keď sa mi predčasne narodil syn Mikuláš a jedným z mnohých problémov, ktorým sme museli čeliť, bol vážne poškodený zrak. Klasická medicína nám už nemala čo ponúknuť a tak som hľadala alternatívne možnosti,“ začína svoje rozprávanie Daniela Maťuchová.

Našla som aj Batesovu metódu, ktorú som sa nakoniec rozhodla študovať vo Veľkej Británii. Od mája 2013 som členom medzinárodnej asociácie združujúcej učiteľov Batesovej metódy.

Kniha

V novembri 2017 mi vyšla kniha s názvom “Lepší zrak prirodzene - praktický sprievodca na ceste za lepším zrakom”. Situácia okolo korona vírusu zasiahla aj našu rodinu. Značne ovplyvnila najmä moje podnikanie. Mnohé prednášky a semináre som kvôli opatreniam musela zrušiť a pri zatvorení prevádzok som prišla aj o možnosť poskytovať osobné konzultácie. To ma prinútilo k určitým zmenám v ponúkaných službách, a hoci preferujem osobné stretnutia, v súčasnosti mám v ponuke už aj online konzultácie.

Zrakovým problémom možno predchádzať

Oči sú darom, ktorý nám umožňuje vnímať všetky krásy tohto sveta. Berieme to však ako samozrejmosť a svoju pozornosť im, žiaľ, začíname venovať až vtedy, keď nastane problém. O oči sa však môžeme starať rovnako, ako o pleť, vlasy či zuby. Svoju prácu beriem ako poslanie a snažím sa šíriť povedomie o tom, že mnohým zrakovým problémom možno predchádzať práve správnou starostlivosťou o svoj zrak. Zraková hygiena je nevyhnutná najmä v dnešnej dobe, keď sú naše oči vystavené obrovskej záťaži, akou je napríklad aj využívanie moderných technológií v podobe počítačov, tabletov či smartfónov. Jednou z možností, ako šíriť tieto myšlienky, je aj moja kniha, ktorá môže byť krásnym a hlavne užitočným vianočným darčekom.

Cvičenie sa stalo prirodzenou súčasťou našej rodiny

Tým, že máme ZŤP dieťa, rehabilitácie  a rôznorodé terapie nás sprevádzajú už viac ako 12 rokov. Samozrejme, snažíme sa aj zdravšie stravovať a nezabúdame ani na pravidelný prísun vitamínov a minerálov. Keďže naše dieťa je ležiace, naše chrbtice dostávajú zabrať a tak cvičíme aj my dospelí. A koláčiky sú u nás len výnimočne.

Danielka a Mikuláš

Viac o DANIELKE:

Volám sa Daniela Maťuchová a venujem sa Batesovej metóde prirodzeného zlepšovania zraku bez okuliarov. Učím ľudí rôzneho veku s rôznymi očnými diagnózami, ako si svoj stav zlepšiť prostredníctvom praktizovania jednoduchých techník a aktivít. Tejto problematike sa profesionálne venujem od januára 2014, kedy som si v Banskej Bystrici založila Centrum ProVitalis. Danielkin obchodík nájdete tu: Daniela Maťuchová - ProVitalis 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)