Eva Černoková

Skúsila som viaceré profesie, ale svoje šťastie a zmysel života som objavila až keď som sa naplno začala venovať tvorbe.

1. O Vás.

Volám sa Eva Černoková a pochádzam z malebnej dedinky Ostrov kúsok od Piešťan. Som šťastnou mamou 3 detí. Starší syn Filip má 27 rokov a dcérka Evička má 25. Obaja sú už dospelí a životné cesty ich zaviali za hranice našej krajiny. Syn pracuje v Prahe a dcérka študuje v Edinburghu. Najmladší syn Ivko 11 je stále ešte mojím domácim pokladom a inšpiráciou.

 

2. Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Mám obchodík ANTISTRESOVÉ UMELECKÉ CENTRUM, v ktorom ponúkam hlavne umelecké kurzy, kurzy zamerané na arteterapiu a koučing s arteterapeutickými prvkami. Do ponuky som tiež už zaradila obrazy, sochy a dekoračné predmety zhotovené z paverpolu, maľované olejom a akrylom. Centrum sa nachádza v dedinke Ostrov pri Piešťanoch. 

 

3. Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Svoju tvorbu som odštartovala po ukončení VŠ, keď som začala študovať u prof. Šickovej arteterapiu. Mandala bolo moje dielo po dlhej dobe, ktoré rozbehlo moju tvorbu.

 

4. Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Medzi moje najväčšie úspechy pokladám spokojných účastníkov kurzov a je medzi nimi veľa tých, ktorí sa ku mne neustále vracajú. Tiež medzi moje úspechy považujem autorskú výstavu Tajomný svet, spoločnú výstavu Letný art mix a pripravovanú výstavu Vianočný art mix, všetky v Bratislave.

5. Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojim najväčším pracovným snom je, aby vždy odo mňa z kurzov odchádzali ľudia zrelaxovaní, šťastní a spokojní. To je pre mňa najväčšia odmena. Samozrejme teší ma každý úspech. Či už ide o kurzy alebo o moju tvorbu. Som šťastná, keď sa moje diela páčia a ľudia si s nimi skrášľujú príbytky a záhrady, alebo si ich kupujú ako darček pre svojich najbližších (obrazy, sochy či dekoračné predmety).

 

6. Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Kurzy vediem v poobedňajších hodinách alebo cez víkend. Cez týždeň pracujem v Zariadení pre seniorov, kde tvorím spolu s babičkami a pomáham pre nich organizovať voľnočasové aktivity.

Doma mám už len jedno dieťa, radi si spolu maľujeme. Keďže svoj čas si pýta aj domácnosť, máme psíka Bleka, ktorý Ivka zamestnáva a hrá sa s ním, keď ja potrebujem čas na domácnosť. Ale moje diela vznikajú najčastejšie v noci, v kľude, keď sa môžem najlepšie sústrediť a nerušene vložiť všetku svoju pozitivitu a lásku do svojich diel.

 

7. Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Moje motto: „Tvorivosť dáva životu zmysel“.

Dlho som hľadala, čo by som v živote robila, čo by ma napĺňalo, pri čom by som bola spokojná. Skúsila som viaceré profesie, ale svoje šťastie a zmysel života som objavila až keď som sa naplno začala venovať tvorbe. Rada tvorím a učím to, čo viem, a v čom sa cítim dobrá. Keď vidím šťastné tváre ľudí, ktorí si prídu ku mne na kurz urobiť krásne dielo a ja ich môžem zasvätiť do tvorby z paverpolu, do maľovania, servítkovania, práce s hlinou, prípadne cez koučing a arteterapiu objavíme v sebe ukryté pravdy, je to pre mňa ten najlepší pocit.

8. Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Mojím odkazom pre tvorivé mamičky je nenechať sa odradiť malým neúspechom. Ak sa dá, zapojiť do svojej tvorby aj detičky. Oni to milujú, pomáhať nám, robiť niečo spolu s nami. Viem, že v ceste životom sa neustále stretávame s rôznymi prekážkami, ale všetko sa dá prekonať. Obdivujem a držím palce všetkým šikovným a kreatívnym maminkám. Dokážu naozaj krásne a výnimočné veci 😊.

------

A my ďakujeme Vám, naša úžasná Evička. Na Evičkine kurzy sa môžete prihlásiť priamo na našej stránke v obchodíku Antistresové umelecké centrum - Ateliér Evalon v kúpeľnej dvorane v Piešťanoch, kde má vypísané aktuálne kurzy. Vyskúšajte sa zahĺbiť do tvorenia, objavte v sebe nepoznané talenty, zapojte aj svoje detičky. 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (512)