Ing. Michaela Vajdová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Miška. Bývame na strednom Slovensku v malej dedinke Pliešovce. Máme 2 dievčatká. Staršia Alex má 7 rokov a chodí do druhej triedy ZŠ. Mladšia je predškoláčka, volá sa Mia a má 6 rokov.

Mamička týždňa Michaela Vajdová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Moja značka sa volá Mika Design a venujem sa najmä výrobe oblečenia a šperkov v takom mojom veselom BOHO slobodnom štýle. Snažím sa pracovať prevažne s prírodným materiálom. Milujem byť v spojení s prírodou aj týmto spôsobom, dotýkať sa prírody. Veľmi rada sa v prírode aj inšpirujem a milujem všetky farby. Používam techniku mikromakramé a háčkovanie. Keďže sa tomu venujem už približne 10 rokov, tak sa venujem aj výrobe návodov a kurzom háčkovania a makramé.

Mamička týždňa Michaela Vajdová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Tvorím od malička. Začala som „stenovými“ maľbami na radosť mojich rodičov :D, ale samozrejme sa to postupne vyvíjalo a najviac som mala možnosť sa realizovať, keď som zostala doma na materskej dovolenke. Inšpirovali ma samozrejme najprv moje dievčatá a veľmi ma to bavilo obliekať ich do mnou vyrobených vecí. Postupne ako baby rastú, tak sa mení aj moja tvorba.

Mamička týždňa Michaela Vajdová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najviac som hrdá na článok v časopise Nový čas Bývanie, kde som robila návod na háčkovaný svietnik. Je to naozaj skvelý pocit, keď si niekto všimne práve vašu tvorbu J. Som hrdá aj na môj najpredávanejší výrobok, ktorým sú háčkované šaty pre bábätko na krst, ktorý má asi najväčší ohlas aj u mojich zákazníčok, čo ma veľmi teší a som za to vďačná. Takisto som hrdá na to, keď sa mi podarí vymyslieť niečo nové, a páči sa to nie len mne, ale aj ostatným J.

Mamička týždňa Michaela Vajdová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší sen je, aby sa moje výrobky použili na nejakom fashion fotení alebo natáčaní.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Keďže mám už dievčatá väčšie, tak už netvorím pri obednom spánku a po nociach, lebo už vlastne ani nevládzem po toľkých prebdených nociach :D, tak som sa rozhodla po 3 rokoch v  neustálom kolotoči, zamestnanie, deti, domácnosť, objednávky v našej firme, spomaliť a venovať sa iba našim objednávkam v reálnom pracovnom čase a to od 8:00 do 15:00, kedy chodím po mladšiu do škôlky, takže teraz už tvorím a pracujem väčšinou v čase, keď sú v škole a škôlke ale niekedy samozrejme, aj keď sú už doma popri nich. Aj keď oni mi samozrejme chcú niekedy pomáhať viac, ako by som potrebovala :D, ale sú zlaté učia sa pomaličky. Môj tip na úsporu času je určite, taký, že si treba roztriediť veci podľa priority a potom podľa toho robiť najprv nevyhnutné, potom dôležité a až potom tie najmenej dôležité. Ja sa snažím ušetriť najmä čas strávený v kuchyni (ale samozrejme neznamená to polotovary – ale jednoduché jedlá) a potom ešte čas strávený upratovaním a predtým sa priznám som aj šetrila na spaní :D, radšej som tvorila.

Mamička týždňa Michaela Vajdová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Na konci života budeš ľutovať iba veci, ktoré si neurobila a nie tie, ktoré si urobila J.

Mamička týždňa Michaela Vajdová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Odkázala by som všetkým mamám, že je dôležité, to ako sa cítia, a že je dôležité si plniť aj svoje potreby a sny, nie len potreby svojich detí a manželov, pretože na nás ženách stojí všetko, a odzrkadľuje sa aj nálada celej rodiny a spoločnosti, takže spokojná mama = spokojná rodina. Nie je to asi nič nové, ale niekedy si to ešte stále aj ja potrebujem pripomenúť :D. A ešte samozrejme neprestávajte tvoriť, je to radostnejšie a ten pocit vydrží dlhšie ako poriadok v dome :D.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)