Kristína Stýblová

Predstavíte sa nám?

Som Kristína, ale moji priatelia ma volajú Kika. Spolu so svojou rodinou bývame v našej milej Nitre. Doma nás je docela dosť – ja Kika, môj manžel Karol a naše deti Sárinka, 14 – tá teraz čerstvo študuje v Dubline a zvyká si na novú školu, uniformu, írsku kultúru a krajinu, Gregorko – 11, teraz keď Sárinka odišla si užíva postavenie najstaršieho :), Ferko, 6 – čerstvý prvák, veselý chlapčisko, ktorý nepostojí ani minútku a nakoniec tu je náš Viktorko, 3 – zlatúšik a miláčik.

Kristína Stýblová, Mamička týždňa

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Kikis je môj obchodík na codokazemama.sk – je to vlastne moje meno Kiki a S ako Stýblová. V mojom obchodíku nájdete háčkované vecičky pre celú rodinu – maminky, tatinkov, babky, dedkov, chlapcov aj dievčatá. Vyrábam hlavne čiapky a šále, čelenky, bezprstačky, deky a pončá. Háčkujem na mieru a každá vecička je originálna a jedinečná, tak ako sú jedineční a originálni aj ich budúci majitelia.

Kristína Stýblová, Mamička týždňa

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

K háčkovaniu som prišla..., vlastne už ani neviem ako presne... no, chytilo ma to. A moje deti sa stali vďačnými objektami mojej tvorby. Potreby mojej rodiny som svojimi výtvormi naplnila a tak som sa zamýšľala, čo ďalej. 

Pretože ma háčik v ruke stále svrbel. Tak z mojej háčkovašne a potreby urobiť čosi naviac vznikol Kikis.  A dvojnásobná radosť bola na svete. Vecičky Kikis jednak potešia a poslúžia tým, ktorí si ich kúpia a zároveň spolu pomáhame rodinám, ktoré sa z najrôznejších príčin ocitli v núdzi.

Celá suma z predaja putuje priamo na účet pomoci Rodinám v núdzi – je to sociálny program Centra pre rodinu v Nitre. 

Kristína Stýblová Mamička týždňa

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Nesmierne sa teším, keď sa mi ozvú zákazníci späť a povedia mi, ako veľmi sa im moje vecičky páčia a majú z nich radosť. Keď mi pošlú fotky z vychádzky alebo len tak z domu, ako nosia moje vecičky. Veľa to pre mňa znamená, lebo vidím, že si cenia moju prácu.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Keď som sa púšťala do projektu Kikis mala som taký sen – predať za mesiac aspoň za 20€ a takto aspoň troškou pomôcť tím, ktorí teraz potrebujú, ale nemajú. A môj sen sa stal vďaka Čo dokáže mama skutočnosťou a spolu sa nám minulý rok podarilo prispieť rodinám 425 €, čo je viac ako som čakala. Ďakujem :) spolu pomáhame.

Mamička týždňa Kristína Stýblová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Toto počúvam veľmi často. „To kedy stíhaš? Zas si spravila novú čelenku? To ako dávaš?" Nuž, háčkujem vtedy, keď moje deti spia :) to naozaj, inokedy sa mi nedá. Takže večer, keď malí spia a staršie deti si pustia film, tak si k nim prisadnem a háčkujem. Je to pre mňa neuveriteľne upokojujúca a relaxačná aktivita a takmer vždy, keď mám chvíľku pre seba, siaham po háčiku :).

Mamička týždňa, Kristína Stýblová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Dlhé roky som na nejaké životné motto ani nepomyslela. Ale posledných pár rokov dozadu som začala hľadať a zamýšľať sa nad svojim životom. Mnohokrát bolo náročné ustáť všetko tak, ako by som si predstavovala. A keď sa už zdalo, že hotovo, konečná... vtedy som našla moje motto GOD IS GOOD. Bohu ďakujem a chválim ho za to kým som a čo mám – moju rodinu: môjho milujúceho manžela Karola, a naše úžasné deti Sárku, Gregorka, Ferka a Viktorka.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Milé maminky, teším sa, že ste a tvoríte. Nech sa vám vaša práca páči a prináša vám radosť a spokojnosť.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (512)