Linda Liliková

Mamička týždňa Linda Liliková

Predstavíte sa nám?

Volám sa Linda Liliková a spolu s mojím manželom Lukášom, synom Leonardom (3r) a dcérkou Letíciou (1r) žijeme v Miloslavove. Na fotkách môžete vidieť aj moju krstnú dcérku Rebeku (5r).

Od malička som bývala s rodičmi a staršou sestrou v Bratislave, no vždy keď sa dalo, trávila som čas u starých rodičov v Orechovej Potôni.

Pred nástupom na materskú dovolenku som stihla odučiť necelý rok na základnej škole. Mala som prváčikov a veľmi sa teším, až sa do školy opäť vrátim. Som však typ človeka, ktorý potrebuje stále niečo robiť, a preto sa snažím čas doma tráviť aktívne.

 
Mamička týždňa Linda Liliková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík na čodokazemama.sk som si nazvala S láskou L&L. Tieto dve písmená neskrývajú len moje meno, ale aj mená mojich detí i môjho manžela, takže označujú celú našu rodinku. Každý z nich prispeje svojím dielikom na dokončení výrobkov (či už časom, inšpiráciou, alebo len psychickou podporou).

Obchodík som si pôvodne založila na predaj hračiek a dekorácií, ktoré  šijem či vyrábam z dreva. Šijem látkové knižky, leporela či postavičky, zvieratká, ale mala som aj špeciálnu objednávku na hračku, ktorú sme spoločne vymysleli. V obchodíku nájdete napríklad aj drevenú knižku, dekoratívne tabuľky na dvere či krabičky s menom.

Nedávno pribudla aj moja prvá knižka s názvom ,,Dvaja malí smetiari“, v ktorej som spojila príbehy o priateľstve a rodine s edukačnými aktivitami.

Mamička týždňa Linda Liliková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Šitie i práca s drevom mi vždy pripomína mojich starých rodičov, od ktorých som sa učila. Ďalej ma v tom však podporili i rodičia. V dospelosti som sa k tvorbe opäť vrátila, aby som vyrobila výnimočné vecičky, ktoré v obchode nenájdete.

K písaniu ma priviedla synova láska ku knižkám. Vydržal by si čítať hodiny. Moje rizikové tehotenstvo s dcérkou nás ešte viac pripútalo ku knižkám, keďže som sa s ním vtedy inak hrať nemohla. Nenašli sme však knižku s jeho obľúbenou témou smetiarov, a tak som mu jeho túžbu chcela splniť. Už na základnej škole som napísala pár rozprávok, takže aj toto bol pre mňa troška návrat do detstva. Vydanie knižky bolo splnením môjho detského sna.

Mamička týždňa Linda Liliková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Každý môj výrobok, ktorý vyčarí úprimnú radosť na tvári a v srdci detí, alebo dospelých považujem za veľký úspech.

Som však veľmi hrdá, že knižka, ktorá vznikla pôvodne len pre moje deti, už robí radosť a dáva námety na činnosti aj iným detičkám.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Neviem či najväčší, no momentálne je mojím najaktuálnejším pracovným snom nová knižka. Tentokrát však úplne iná. Rada by som využila moje poznatky z psychológie, pedagogiky i výskumov, ktoré som realizovala na to, aby vznikla knižka, ktorá predstaví rodičom tému syndrómu naučenej bezmocnosti. Knižka bude obsahovať príbehy pre deti, aby sme im my rodičia vedeli priblížiť šťastie, úspech i neúspech, ale aj ostatné prvky duševnej pohody a životného optimizmu. Dúfam a pevne verím, že táto knižka bude deťom pomáhať, aby im úsmev a radosť neboli cudzie aj v ťažších chvíľach.

Mamička týždňa Linda Liliková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím väčšinou keď je starší syn v škôlke a dcérka spinká, alebo keď už spia všetci :D. No sú aj dni, keď mám toho viac a manžel sa s nimi zabáva kým niečo dokončujem, vtedy mi Leonardík rád podá pomocnú ruku a dokonca aj Letinka sa už ťahá za šijací stroj.

Tip na úsporu času žiaľ nemám, myslím, že je to skôr o prioritách. Každý z nás má 24 hodinový deň a je na nás čo si vyberieme, že stihnúť chceme.

Mamička týždňa Linda Liliková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nie je to životné motto, ale mám veľmi rada jeden výrok od Alberta Einsteina: „I have no special talents, I am only passionately curious“ -  Nemám špeciálny talent, som len vášnivo zvedavý – nebojme sa byť zvedaví, nie na všetko potrebujeme talent, niekedy stačí chcieť a nevzdávať sa a podarí sa nám naučiť i dokázať všetko čo si zaumienime.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Asi len toľko, aby robili všetko čo ich a ich rodinky robí šťastnými 😊.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)