Ľubica Mackaničová

Mamička týždňa Ľubica Mackaničová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Ľubica Mackaničová, bývam v malej dedinke neďaleko Prešova. S manželom máme 4 deti - dvoch chlapcov a dve dievčatá, Terezka-5 r., Michal-9 r., Matej-11 r., Veronika 19 r. 

Mamička týždňa Ľubica Mackaničová
Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík sa volá Romantic, pretože do každého kúsku, ktorý upletiem, sa snažím vložiť kúsok romantiky. Ponúkam ručne pletené oversized svetre, svadobné bolerká a rôzne doplnky - čiapky, šále, rukavice, klobúky. Všetko je to výlučne kvalitná ručná práca.

Viem však upliesť skoro všetko a prijímam aj objednávky na zakázku.

Mamička týždňa Ľubica Mackaničová
Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Vyštudovala som Vysokú školu ekonomickú, ale keďže mojou srdcovkou bol nemecký jazyk tak som nakoniec vyštudovala aj ten. Pracovala som ako učiteľka nemeckého jazyka. Keďže mám 4 deti tak ten čas bol veľmi hektický – práca, 1.materská, práca, 2. a 3. materská, opäť práca na pár mesiacov.... musím podotknúť, že práca bola stále iná. Po štvrtej materskej dovolenke som si však už tu, na Východe, nenašla prácu ako učiteľka a bola som aj dlhšie bez práce, a to bol ten impulz, aby som si prácu vytvorila sama. Pleteniu som sa venovala už dlhšie aj predtým, plietla som čiapky, šále, svetríky pre svoje deti, manžela, priateľky... a musím sa priznať, že mali úspech. Neskôr som objavila handmade portály a už som vedela, že sa tejto kreatívnej práci chcem venovať naplno. Nedávno som si založila živnosť a už to robím profesionálne, alebo sa o to aspoň snažím, stále je čo zlepšovať. Veľmi ma to baví a aj celkom dobre uživí. 

Mamička týždňa Ľubica Mackaničová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Čo sa týka mojich úspechov, tak mojím prvoradým cieľom a aj úspechom je spokojnosť na strane zákazníka, lebo len spokojný zákazník sa k Vám opäť vráti. V máji som sa objavila v Dámskom klube na STV, kde bol natočený so mnou rozhovor. Keďže ovládam nemecký a anglický jazyk, tak posielam svoje svetríky aj do zahraničia - USA, Kanady, Nórska, Japonska.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím snom bolo založiť si firmu, ktorá bude úspešná. A to sa mi teraz podarilo. Zatiaľ mi to stačí a som vďačná za každého spokojného zákazníka a vlastne, že sa tejto práci môžem venovať, byť sama sebe šéfkou má určite svoje výhody.

Mamička týždňa Ľubica Mackaničová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Tak tu by som potrebovala poradiť ja. Bohužiaľ žiadny tip nemám a snažím sa pracovať keď sú deti v škole, ale stáva sa, že pracujem aj keď prídu zo škôl, čo si často vyčítam... Momentálne sa ale nikdy nenudím, lebo práce mám nad hlavu, plus domácnosť, deti, okrem toho ešte diaľkovo študujem angličtinu....

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Priznám sa že, motto nemám, ale som kresťankou a snažím sa riadiť podľa Božích prikázaní.

Mamička týždňa Ľubica Mackaničová
Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Asi vytvrvať... ak robíte to čo vás baví, tak ten úspech postupne príde, hlavne sa nevzdať pri prvom neúspechu.... a stále sa zlepšovať, objavovať, hľadať, vzdelávať sa, učiť sa z chýb.

Ďakujem čodokážemama za možnosť prezentovať moju tvorbu :)

Ľubica

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (512)