Mami, poď sa hrať!

Učenie hrou je cesta plná dobrodružstiev a nebadaného napredovania v motorických aj rozumových schopnostiach našich drobcov. Keď ich niečo baví, robia to so záujmom a aj pozornosť udržia v hre dlhšie. Stačí vybrať vhodnú aktivitu 😉

A kto dokáže lepšie poradiť ako mama mame. My sme sa na vychytávky a hry spýtali Mirky z krásneho obchodíku LittleBird, ktorý je plný úžasných ekologických hračiek. „Každé dieťatko je iné a má svoj vlastný vývoj. Veríme tomu, že každá mama si pozná to svoje bábo najlepšie a tam vlastne vždy aj začíname keď chcú poradiť čo by bolo dobré pre dieťatko,“ odhaľuje Mirka z obchodíku LittleBird.  „Moje prvé otázky sú, aké to bábo je, o čo sa zaujíma. Následne potom už vyberáme konkrétne, čo by mohlo byť práve preň to najlepšie,“ dodáva s úsmevom.

pre najmenších

Hračka podľa veku

Pre tie najmenšie detičky sú to rozhodne hryzátka. Je to to prvé čo drobček začne objavovať najmä keď sú farebné, na dotyk príjemné a dokážu mu uľaviť od bolesti zúbkov. Keď už bábätko udrží hlavičku a dokáže sa plaziť prichádzajú na rad veľmi jednoduché hračky, pri ktorých si dieťatko osvojuje jednoduché pohyby a môže objavovať. Medzi takéto hračky patria rôzne vedierka, navliekacie krúžky, kocky či autíčka.

malý fotograf

Medzi jedným a druhým rokom majú, podľa Mirky, drobci v obľube rôzne motorické stolčeky, labyrinty, puzzle či hudobné nástroje, ktoré zas v obľube nemajú rodičia :D „Od troch rokov je ten výber už naozaj neobmedzený a tu sú podľa mňa najvhodnejšie rolové hračky, tvorivé hračkyspoločenské hry,“ vymenúva skúsene.  Rolové hry sú veľmi dôležité pre vývoj a drobci si môžu vyskúšať život nás dospelákov zábavnou formou. Tvorivé hračky zas podporujú a rozvíjajú ich motoriku a spoločenské hry ich učia logickým postupnostiam, následnosti a spoznávaniu príčin a dôsledkov.

kuchynka

Výber šitý na mieru

Každé dieťatko je iné a Mirka priznáva, že s maminkou vyberá vždy jedinečne pre každé dieťatko.  „Lebo ja môžem niečo odporučiť, ale je to môj subjektívny názor. Napríklad Dominik, môj mladší syn má 17 mesiacov. Už od kedy sa naučil stáť, stojí pri kuchynke a varí. Je z nej unesený a odporúčaný vek je až od 3 rokov. Samozrejme som však musela pri ňom stáť a dohliadať na neho zo začiatku, aby si neublížil,“ ilustruje.

trvácne hračky

Hračky, ktoré sa dedia

Veľmi dôležitou vlastnosťou hračiek je ich nezávadnosť, bezpečné materiály a trvácnosť. V obchodíku Little Bird nájdete hračky z ekologických materiálov, prevažne drevené, ktoré neškodia našej prírode a predovšetkým deťom. Bonusom je moderný dizajn, ktorý sa hodí do každého interiéru. „Sami sme rodičia a mali sme pár hračiek z lacného plastu a už nás to prestalo baviť vyhadzovať hračky asi po 10 minútach, lebo oni sa jednoducho skoro okamžite rozbili,“ hovorí Mirka úprimne a dodáva: „Preto sme pre naše deti začali hľadať udržateľnejšie hračky.“ A priznáva, že zo začiatku to bolo naozaj veľmi náročné. No za rok a pol čo už má náš obchodík funguje, je to o niečo jednoduchšie. A ekológia je im blízka aj pri balení balíčkov. „V našom e-shope sa zas snažím čo najviac obalového materiálu, čo k nám príde recyklovať a použiť nanovo. Už aj susedia mi takto nosia výplne, že veď mi ich môžeme ešte použiť znova,“ smeje sa. A veľmi sa tešia, že aj mamičkám začína viac záležať na udržateľnosti. „ Je vidieť, že ľudia začínajú trošku viac rozmýšľať ekologicky a idú po prírodnejších veciach. Ide to síce pomaly, ale isto. A ak dostanú alebo si kúpia svoju prvú drevenú hračku, okamžite sa zamilujú a iné už nechcú,“ hovorí z vlastnej skúsenosti. A tak do svojho sortimentu pridávajú pomaly nové, zaujímavé a ekologické značky. A musíme sa vám priznať maminky naše, že i my sme niektoré spoznali práve u Mirky. Rozhodne sa choďte na ich stránku pozrieť. Stojí to za to 😉

Rodinka

 Mirka a jej traja chlapci

LittleBird je pre nás doslova tretie dieťa. Pipleme ho úplne od začiatku a aj kvôli nemu veľa krát nespíme celé noci :D  Keď prišiel Covid, musela som sa rozhodnúť či moji traja chlapci – myslím aj LittleBird 😊 alebo práca. A voľba bola jasná. Manžel naďalej pracuje a pomáha mi hlavne po večeroch a keď má čas. Všetko sa snažíme skĺbiť - prácu, domácnosť ale hlavne venovať čas naším chlapcom. Chcem aby bol LittleBird mojou plnohodnotnou prácou. Veľmi ma to baví a napĺňa. Najradšej mám ten pocit, že vďaka hračkám robíme radosť deťom. Spokojní zákazníci a ich spätná väzba je pre mňa najväčšia odmena a to ma ženie vpred.“

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)