Martina Gajdošová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Martina Gajdošová, mám 4ročné dvojičky Mareka a Marianku a som z Bratislavy.

Mamička týždňa Martina Gajdošová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Názov je Marilena. Je to značka, pod ktorou chcem tvoriť. Marilena bola vnučkou Márie Montessori a na M začínajú mená mňa, muža aj mojich detí. 

V mojom obchodníku zatiaľ ponúkam iba jeden produkt, ale určite nie je posledný! Ide o detskú knihu Súrodenci spolupracujú - Ako sa Gregor a Grétka naučili riešiť konflikty. Ide o knihu určenú pre 3-6ročné deti na inšpiráciu, ako si môžu svoje konflikty riešiť aj samy. Na konci nájdu rodičia aj modelové situácie konfliktov a tak môžu doma rozprúdiť diskusiu, ako si môžu deti konštruktívne a kreatívne poriešiť každodenné škriepky.

Mamička týždňa Martina Gajdošová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Už keď mali deti 7 mesiacov a začali sa plaziť, tak si brali hračky. Keď mali rok a pol, začala som ich učiť barter a iné riešenia škriepok. Odmietala som kupovať všetko 2x. Videla som, že napriek tomu, že ešte nerozprávali, tak mali záujem sa nejako dohodnúť aj samy a mali aj prvé úspechy. Od ich narodenia som čítala knihy o výchove, aj o súrodeneckých vzťahoch a spravila som si montessori kurzy. K rozvoju dospelých ľudí mám blízko, venujem sa mu profesne už 10 rokov, takže ma prirodzene zaujímal aj rozvoj zručností ako je komunikácia u detí. Chýbala mi však detská kniha na túto tému. Videla som, že knihy o odplienkovaní, prvej návšteve zubára a tak ďalej dokázali deti zorientovať a inšpirovať v tých témach. Tak som sa rozhodla takúto knihu sama napísať a pomôcť aj iným rodičom, ktorí chcú aktívne riešiť hádajúcich sa súrodencov.

Mamička týždňa Martina Gajdošová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Som veľmi hrdá na to, že mesiac po uvedení mojej knihy do predaja v kníhkupectvach už riešim dotlač! Nestihla som ešte ani realizovať marketingové aktivity, ktoré som mala naplánované. Skrátka word of mouth zafungoval a kniha sa začala veľmi rýchlo predávať. Ozývajú sa mi aj mamičky z Čiech, takže rovnako tento rok vydám český preklad knihy. Píšu mi na sociálnych sieťach mamičky, že ich deti sa snažia napodobniť Gregora a Grétku a skúšajú sa dohodnúť. To je pre mňa najväčší úspech.

Mamička týždňa Martina Gajdošová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší sen je živiť sa svojou kreativitou a predávať celosvetovo produkty a mať tak dostatok času na rodinu či cestovanie.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Na tvorenie potrebujem byť vo “flow”, mať niekoľko hodín len tak pre seba a voľnosť, takže keď deti spia alebo nie sú doma. Na druhú stranu práve moje deti, ich záujmy a večné otázky sú pre mňa najväčším zdrojom inšpirácie. Všetky nápady si poctivo zapisujem a keď mám kľud tak aj realizujem.

Mamička týždňa Martina Gajdošová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Asi najbližšie mi je citát Jamesa Camerona: Nádej nie je stratégia. Šťastie nie je rozhodujúcim faktorom. Strach neprichádza do úvahy.

Mamička týždňa Martina Gajdošová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Aby snívali vo veľkom! Zožeňte si mentorku či nejaké knihy o podnikaní a rozvíjajte svoj biznis ešte viac. Spájajte sa, nájdite si komunitu, vyhľadávajte partnerstvá a spolupráce.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)