Michaela Baherníková

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Predstavíte sa nám?

Ahojte, volám sa Michaela a som z Popradu. Som novopečená mamka mojej úžasnej dcérky Soničky (1,5 roka), momentálne ešte na materskej dovolenke.

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku
ponúkate?

Na stránke www.codokazemama.sk nájdete moju tvorbu pod názvom Misidlo.crative. Názov MISIDLO.CREATIVE vznikol ako odnož MISIDLO.DESIGN. Pod pseudonymom misidlo design som ponúkala grafické služby pre firmy, ešte pred narodením dcérky. Keďže som chcela aj nejaké vlastné produkty, tak vzniklo misidlo.creative. V obchodíku ešte veľa výrobkov nemám, no mám nekonečné množstvo nápadov. Môžete čakať, že čoskoro pribudnú nové. Zatiaľ ponúkam výrobky z mojej grafickej tvorby – pre detičky (milníkové kartičky, pracovné montessory zošity, kontrastné kartičky pre novorodencov a iné...). No časom tam chcem pridať aj výrobky pre iné skupiny ľudí (firmy, svadby, handmade tvordcov, e-shopy a pod.).

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Počas materskej sa mi zapáčila aj práca s háčikom, tak vytváram aj háčkované košíčky a šperkovničky (možno časom aj niečo viac). S manželom máme obľubu v dreve a preto sme nedávno kúpili aj laserový CNC stroj. Čo ja nakreslím, to on vyreže, prípadne vygravíruje. Takto sme vytvorili spoločné hobby. Milujem tvoriť niečo nové, to je jedno čo...či vizitky, svadobné oznámenia, venčeky, drevené ozdôbky alebo háčkované košíčky. Do každej veci sa snažím dať kúsok zo seba.

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Pôvodne som pracovala ako účtovníčka. Práca bola fajn, ale nenapĺňala ma. Bol to pre mňa príliš veľký stereotyp. Tak už popri práci som sa pomaly presúvala na grafickú tvorbu a na kreatívu. Čo ma tešilo a bolo to mojím koníčkom. Po narodení dcérky som na grafiku už nemala síce toľko času, no vždy keď spala som si niečo kreslila, tvorila. Raz som dokonca chcela skúsiť aj niečo nové, no a háčik mi učaroval.

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Rada robím ľudí šťastných, mojou prácou sa snažím dávať niečo zo seba. Ak je niekto s mojou prácou spokojný, rad sa vráti alebo ma odporučí ďalej. Dlho som hľadala niečo, čo ma bude baviť a v tomto som sa našla. Napĺňa ma to, a už len v tom vidím výhru. Snažím sa robiť produkty na mieru, každý má rad niečo iné, tak sa mu snažím tým prispôsobiť. Úspech vidím aj v mojej rodine, som vďačná za to, že ich mám, a že ma v mojich hlúpostiach podporujú.:) Ľúbim vás! Je veľmi podstatné mať tých správnych ľudí okolo seba.

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Som rada, keď si niekto moju vec/službu objedná a po dodaní je nadšený, a dá mi pozitívnu spätnú väzbu nad očakávania. Tieto slová ma posúvajú dopredu. Do budúcna si chcem rozbehnúť e-shop, kde budem ponúkať vecičky na svadbu (oznámenia, pozvánky, výrobky z dreva a pod.)

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Väčšinou tvorím keď moja dcérka spinká, ale aj vždy keď sa dá. Niekedy ma spontánne niečo napadne, tak idem do toho a tvorím. Alebo si trošku času ukrojím pre seba, keď príde manžel z práce. Nakoľko je dcérka ešte malinká, tak je dosť na mne závislá. Preto sa jej snažím prispôsobiť sa a neuberať jej chvíľky so mnou. Bohužiaľ tip na úsporu času som ešte neobjavila, nakoľko 24 hodinový deň je krátky.

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Je veľa citátov od slávnych ľudí, s ktorými som sa v živote stretla a dodnes mi rezonujú v ušiach, no nemám favorita. Neriadim sa mottom, snažím sa brať život taký aký je, a robiť to čo ma baví, aby moja duša pookriala. Stále sa učím niečo nové, zdokonaľujem sa v tom, čo viem a tak sa chcem posúvať ďalej.

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Aby robili to, čo ich baví a robí šťastnými a neprestali v tom ani pri menších otrasoch! Niektoré mamky dokážu robiť krásne veci, vlastnými rukami a vždy si ten čas nájdu. Treba vytrvať a nevzdať sa! A to najdôležitejšie - aby nezabili to dieťa v sebe – to čo sa rado smeje, je zvedavé a chce sa učiť a objavovať.

Mamička týždňa Michaela Baherníková

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)