Predstavujeme generálneho partnera súťaže O najkrajší výrobok od mamky - Herbert sirupy

Všetko sa začalo v roku 2010 v jednom malom hrnci. Dnes je za firmou Herbert sirupy komunita ľudí, ktorí vo svojej výrobni kombinujú prvotriedne ingrediencie, ktoré možno ani nečakáte, no určite si ich zamilujete. Tešíme sa, že práve Herbert sirupy sú hlavným sponzorom súťaže O najkrajší výrobok od mamky 2019, ktorá práve prebieha. Víťazke venujú finančnú hotovosť 500 eur! Okrem toho sa všetky tri víťazky môžu tešiť na ich fantastické, prírodné produkty bez pridania „abecedy“ – umelých esencií, sladidiel alebo éčok.

Alchýmia firmy Herbert sirupy spočíva v unikátnom postupe výroby, v precíznom načasovaní a ďalšom spracovaní, ale aj v procesoch nevyhnutných na dosiahnutie vyváženej chute. Podstatou týchto sirupov je macerácia, teda lúhovanie za studena. Týmto spôsobom sa dokáže zachovať ich maximálna nutričná hodnota a autentická chuť. V závislosti od druhu sirupu trvá macerovanie od niekoľkých dní až po niekoľko týždňov. Každá príchuť je unikát. Herbert Sirupy je firma, ktorá vznikla z lásky k tradičnému remeslu, prírode, inšpirovaná rôznorodosťou súčasnej barovej a kulinárskej scény. Vyrobené sú z prvotriednych surovín, sú zdravé a zároveň lahodné na chuť.

Ako to už býva, za každým produktom je príbeh. Aj keď história varenia sirupov siaha až do detských rokov zakladateľa Herbert Sirupov – Mária, reálne kontúry získal tento nápad v roku 2010 v Londýne, kde Mário pracoval ako profesionálny barman a mixológ. Po neúspešných pokusoch, nájsť na trhu dostatočne kvalitný a nápaditý sirup, sa rozhodol vyrobiť si vlastný. Presne taký, aký bude vyhovovať jeho kritériám.

Po návrate na Slovensko od miešania a vyrábania vlastných príchutí neupustil, práve naopak. Prvým naozajstným sirupom bola dnes už tradičná príchuť Zázvor & ibištek. Kombinácia kyslosti a sviežosti ibišteka s pikantnosťou zázvoru si našla od úplného začiatku svojich fanúšikov.

Nasledovali overené kombinácie, ktoré Mário pripravoval v jednom z londýnskych barov, kde pracoval – napríklad Uhorka & limeta alebo Levanduľa & čučoriedka. Keď už začala byť kuchyňa a výroba doma „na kolene“ nedostačujúca, presunuli sa v roku 2015 do vlastnej výrobne v Trnave. Dnes dodávajú sirupy do množstva prevádzok na Slovensku, Čechách, Rakúsku, či v Dánsku.

Herbert sirupy nájdete na festivaloch, trhoch, svadbách a rôznych eventoch. Nechajte sa inšpirovať a pozrite si ich zimný receptár 2019 a ochutnajte aj vy delikátne sirupy, ktoré si okamžite zamilujete! 

Andrea Ággová
Foto: Herbert sirupy

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)