Soňa Dedíková Johanesová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Soňa a spolu s mojimi súkmeňovcami bývam v Senci. Mám dve úžasné dcérky Zojku a Lesanku, ktoré sú chodiacim nekonečným zdrojom energie a zároveň obrovskou inšpiráciou v mojej tvorbe. Zojka má 7 rokov a je prváčka. Lesanka má 20 mesiacov a do šlabikára sa už tiež stihla zahryznúť (doslova) 😊.

Mamička týždňa Soňa Dedíková Johanesová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Svoj vlastný obchodík síce nemám, no moja kniha {z}matky zmätky A ty to ako zvládaš? je súčasťou obchodíka Zum Zum production. Obchodík patrí vydavateľke Zuzke Dušičkovej, ktorá už vydala knihy viacerým maminám. Kniha je o materstve a jeho rôznych etapách. Jednoducho o tom, čo nás maminy teší, alebo nám naopak niekedy lezie poriadne na nervy. Je písaná naozaj ľahkou, vtipnou až sarkastickou formou. Lebo veď povedzme si na rovinu – bez humoru by to v tom rodičovstve fakt niekedy nešlo.

Mamička týždňa Soňa Dedíková Johanesová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Básne píšem už od malička. Sú mojou psychohygienou a denníkom zároveň. Najskôr som ich zverejňovala len na blogoch a sociálnych sieťach. No ľudia v komentároch a moji známi ma pošťuchli, aby som vyšla s kožou na trh a vydala to všetko knižne. A tak som bez väčších očakávaní oslovila vydavateľstvo Zum Zum production. Keď mi Zuzka z vydavateľstva odpísala, že by mala záujem moju tvorbu vydať, tak mi srdce búšilo ako zvon. Asi si to viete predstaviť 😊.

Mamička týždňa Soňa Dedíková Johanesová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčším úspechom v tvorbe je isto zhmotnenie mojich maminkovských emócií a zážitkov v knihe {z}matky zmätky A ty to ako zvládaš? Tým druhým je určite každá jedna mamina, ktorá sa v tej knihe našla a aj vďaka nej sa povzniesla nad niektorými vecami. Je to úžasný pocit, keď vám iná mamina napíše, že to odžité čo ste pretavili do vtipnej básne je úplne rovnaké alebo veľmi podobné tomu, čo zažila alebo cíti.

Mamička týždňa Soňa Dedíková Johanesová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Aby môj život a cesta materstvom šli aj naďalej na plné obrátky a ponúkli mi kopec nových momentov, ktoré sa premenia na báseň. A aby sa v tých básňach mohla nájsť ďalšia mamina, ktorá si povie niečo ako „fúúú, tak fakt v tom nie som sama, každá mama sa asi niekedy cíti na prd alebo nedokonalo.“

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Kým sme nemali robotický vysávač, čo umýva podlahu, tvorila som v hlave pri umývaní podlahy. Odkedy mám dve deti a tohto mega pomocníka, tak básne spriadam v hlave počas kočíkovania. No a keď moje dievky zaľahnú do pelieškov, básničky naťukám do mobilu, lebo ten je spratnejší ako notebook. Poradiť ohľadom úspory času veru momentálne neviem, ale nechám si poradiť 😊.

Mamička týždňa Soňa Dedíková Johanesová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Buď tolerantná, ľudská, prajná a na veci náročné sa vždy mrkni s troškou humoru.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Maminkám by som odkázala, aby šli za tým, čo ich baví, po čom túžia. Sme nielen maminami ale aj tvorivými bytosťami, ktoré si zaslúžia čas pre seba a svoje sny. Nie nadarmo sa vraví, spokojná mama - spokojná rodina. Každej jednej mamine želám všetko dobré a kopec energie 😊.

 

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)