Trojfarebná pudingová bábovka

blog od mamičky Mišky Dupčákovej

Táto bezlepková bábovka je jemná a nadýchaná ako pavučinka.

INGREDIENCIE

5 vajíčka

200 g kryštálový cukor

1 dl olej

 ½ prášok do pečiva (PP)

3 balíčky pudingového prášku (čokoládový, malinový, vanilkový)

POSTUP

Z bielkov vyšľaháme sneh. Pridáme trochu cukru. Zvlášť vyšľaháme žĺtky s ostatným cukrom. Pridáme olej, PP a jemne vmiešame sneh. Túto zmes rozdelíme na tri rovnaké diely.

Do každého dielu vysypeme jeden puding. Nevaríme ho vopred, puding použijeme namiesto múky. Ideálne je použiť rozdielne farby, aby bol efekt viditeľný. Naplníme bábovkovú formu postupne každou farbou. Pečieme na 180°C 35-40 min. Či je bábovka upečená zistíme špajľou. Zapichneme a keď vytiahneme špajľu suchú, cesto je prepečené.

Upečenú bábovku necháme vychladnúť. Jemne uvoľníme okraje a preklopíme z formy von.

Pocukríme alebo ozdobíme čokoládou.

Dobrú chuť!

Vaša Michaela


Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Sladkosti od Mišky vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."  

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)