Beáta Thiam Mészárosová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Beáta Thiam Mészárosová a pochádzam z malej dedinky pri Šali. Som autorkou detských kníh a momentálne sa teším z mojej slovenskej prvotiny, E(a)ko na to? Pred troma rokmi som sa stala maminkou dievčatka menom Awa, s ktorým spoločne rastiem. Aj keď žijem a pôsobím v talianskom Turíne, na Slovensko sa veľmi často a rada vraciam. Vyštudovala som muzikálové herectvo na konzervatóriu a pedagogiku hudobno-dramatického umenia na univerzite. Obom profesiám som sa až donedávna aktívne venovala. Kreativita a tvorenie je pre mňa také prirodzené ako dýchanie, a najradšej trávim čas so svojou rodinou pri dobrej kávičke.

Mamička týždňa Beáta Thiam Mészárosová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík nesie moje meno, Beáta Thiam Mészárosová a nájdete v ňom moju novú knižku E(a)ko na to? a taktiež krásne ilustrovaný výchovný plagát EkoAbeceda s ekologickými radami.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Ja som bola od malička veľmi tvorivý tvor. Mám veľkú predstavivosť a v kombinácii s mojím vzdelaním som sa dostala k písaniu príbehov, z ktorých sa stali knihy. 

Mamička týždňa Beáta Thiam Mészárosová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčší úspech zažívam vždy, keď sa mi čitatelia alebo ich mamičky zdôveria, že sa im knižka páči, že ich oslovila, inšpirovala... Je to asi tá najkrajšia odmena za moju prácu.

Mamička týždňa Beáta Thiam Mészárosová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Bude to znieť ako strašné klišé, ale chcela by som svojou prácou podnietiť a prispieť k  celosvetovému mieru. ;) Budem však rada za akúkoľvek zmenu k lepšiemu.

Mamička týždňa Beáta Thiam Mészárosová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Ja som najproduktívnejšia večer, keď dcérka spí. Snažím sa netvoriť v časoch, keď je najaktívnejšia alebo naopak unavená a potrebuje moju pozornosť. Šetrím si tým mnoho energie aj nervov. Takže plánovane prokrastinujem😉.

Mamička týždňa Beáta Thiam Mészárosová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Keď som povedala: „Nikdy nie je neskoro urobiť niečo dobré, ale najlepšie je začať hneď," nechcelo sa mi uveriť, že som to povedala ako prvá ;). Ešte sa mi veľmi páči: „Nakoniec bude všetko dobré, a keď to nie je dobré, tak ešte nie je koniec."

Mamička týždňa Beáta Thiam Mészárosová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Milé maminky. Sme úžasné také, aké sme. Sme zázračné, pretože dokážeme dať život, a aj preto si zaslúžime úctu nielen ostatných, ale aj nás samých. Sebarealizáciou dávame len bodku za našou dokonalosťou.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)