Zázrak zvaný kalcium

Z detstva si, iste, maminky pamätáte na nezameniteľnú, no nie príliš delikátnu chuť kalciového sirupu. A ako sme ho pili s veľkým premáhaním. Naše deti však nemusia mať averziu, na trhu sú kalciové sirupy, ktoré chutia ako vanilka alebo čokoláda a drobci si ich rýchlo obľúbia!

Dve škatuľky plné vitamínov a kalcia nájdete v lekárňach ako Doktor Čoko, alebo Vanilka. Tento chutný výživový doplnok pokryje zvýšenú potrebu kalcia v čase rastu detí a podporuje rast kostí a zubov. Viete milé mamky prečo by ste mali poznať tento chutný kalciový zázrak?

zdravé deti

Význam vápnika pre ľudský organizmus

Ak užívate vy, alebo vaše deti kalciový sirup dopĺňate vápnik a zlepšujete imunitu organizmu. Samotný vápnik je prirodzenou súčasťou ľudského tela a je základnou stavebnou jednotkou kostí. Až 99% vápnika je v kostiach a chrupe a zvyšné percento je súčasťou mäkkých tkanív a krvi. Drahé naše mamky, mali by sme dbať na to, aby sme ho v tele mali dostatok. Aktuálne nájdete na trhu kalciový sirup, ktorý má rôzne príchute a je obohatený o vitamín D3 či vitamín C. Aj tehuľky a dojčiace mamičky potrebujú v tomto období života vyšší príjem kalcia. Vápnik nepotrebujú len pre seba samé, ale tiež pre dieťatko, ktoré ho čerpá práve z tela matky. 

Ako nášmu zdraviu pomôže Déčko?

Samotné kalcium je podstatnou látkou pre zdravie kostí, srdca, svalov, obličiek. Vitamín D3 prospieva k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu vstrebávaniu vápnika do organizmu. Je rovnako dôležitý pre deti, ktoré rýchlo rastú. Významné „Déčko“ je malým zázrakom. Jeho nedostatok sa prejavuje oslabením imunity a zhoršuje napríklad priebeh zápalových ochorení tráviaceho traktu, alebo spôsobí rôzne autoimunitné ochorenia.    

Bolesť hrdla

Prečo nezabúdať na vitamín C?

Hlavne v čase, kedy zúria vírusy sa céčkom dopujeme, aby sme svoj organizmus posilnili. Robíme naozaj dobre, milé mamičky. Pozitívne pôsobí na fungovanie imunitného systému, prispieva k tvorbe kolagénu, k správnej činnosti nervového systému a znižuje stres a únavu. Céčko potrebuje dospelý i detský organizmus. Ak vitamínu C nemáme dostatok hrozí riziko anémie, šedého zákalu, alebo napríklad tráviace ťažkosti.  O dostatok céčka sa môžeme postarať práve užívaním kalciového sirupu, ktorý ho obsahuje.

Ako kalcium pomáha hlasivkám?

Sirup s obsahom kalcia je všeobecným podporným prostriedkom na rýchlejší ústup infekcie. Pomáha dýchacej trubici k správnej činnosti riasiniek /nimi je pokrytá celá dýchacia trubica/, ktoré kmitaním čistia tento svoj životný priestor od baktérií a hlienov. Kalcium potrebujú práve na to, aby kmitali rýchlejšie a tak za krátky čas spriechodnili dýchacie cesty a postarali sa o vytlačenie toho, čo tam nemá čo robiť – hlienu.

hravé raňajky

Chutné raňajky plné vitamínov

Ak vaše chuťové poháriky uprednostňujú príjemnú chuť, tak odporúčame siahnuť po Doktor Čoko, alebo Vanilka. Tieto produkty obsahujú kalcium, vitamín C a D a vďaka príjemnej chuti čokolády a vanilky pekne zvládnu prehltnúť aj viac ako čajovú lyžičku. Vanilka je vhodná od narodenia a Doktor Čoko od 3 rokov dieťatka a za nás je to naozaj vhodná voľba. Veľkou pridanou hodnotou tohto sirupu je fakt, že neobsahuje lepok ani laktózu, je bez farbív, umelých sladidiel a konzervačných látok, vyvinutý i vyrobený na Slovensku v prísne regulovaných podmienkach, a teda má GMP certifikát. Oba ochutené sirupy môžete pridať do mlieka, jogurtu, cereálií alebo ním poliať lievance či ovocie. To bude ale chutné a zdravé papaníčko. A vy si ho vychutnajte v rannej káve 😉

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)