Dominika Šohárová

O Vás.

Dominika Šohárová z Bratislavy, mám 2 chlapcov (Dávidko 3 roky a Adriánko 7 mesiacov).

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Aquarel by domi  - Ponúkam obrázky do detských izbičiek, miľníkove kartičky, rôzne darčekové sety k narodeniu bábätka alebo ku krstu, k svadbe a tiež ilustrácie do kníh.

 

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Maľujem od škôlky, chodila som na rôzne výtvarne krúžky do kulturáku, doma som si pomaľovala skriňu, v škole som spolužiakom kreslila na predné strany zošitov, neskôr som chodila na kruzy do galérie Andreja Smoláka, kde sme mali po ukončení aj malú vernisáž. A keď sa mi narodil môj prvý synček, tak som mu chcela skrátka okrášliť jeho detskú izbičku niečím krásnym a nežným. Tak to začalo. Postupne ma začali oslovovať aj mamičky v mojom okolí, bola som predávať aj na jarmokoch, kde to bolo zase veľmi príjemné sa s ľuďmi aj osobne porozprávať.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby?

Vďaka FB stránke Čo dokáže mama ma oslovili z projektu Mama, tata čítajte s nami, aby som vystavovala svoje obrázky na medzinárodnej výstave kníh v Inchebe, na Bibliotéke, kde boli moje obrázky zapojené v rámci programového pódia Laboratórium čítania - KTO VYMYSLÍ pútavý príbeh? – tvoríme podľa ilustrácií Dominiky Šohárovej. 

A momentálne mi pomáha jedna maminka tiež vďaka stránke Čo dokáže mama sa presadiť ako ilustrátorka. Píše knižku, kde už síce ilustrátorku má, ale umožnila mi ilustrovať dvojstránku jej knižky, aby som si vyskúšala aj technické špecifiká ilustrácie. Taktiež o mne napísala krásny blog, na čo som tiež neskutočne hrdá a nesmierne jej ďakujem.

Nedá mi nespomenúť aj Lilcastle, s ktorými som spolupracovala a ponúkajú moju tvorbu ako Art print na svojej stranke.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší sen je ilustrovať peknú detskú knižočku.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím v čase, keď mi detičky spia, keď bolo jedno a schruplo si poobede aj viac ako tri hodinky, tak to bola paráda. Pri dvoch je to až večer.
 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Verím, že keď človek vysloví svoj sen nahlas, tak ho k sebe priťahuje :) a sny si treba plniť.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Tvorenie je psychohygiena a je potrebné, aby sme robili to, čo nás baví, napĺňa, a časom sa dostaví úspech ako bonus. Teraz počas korony, keď som si kupovala viac handmade výrobkov, som bola nesmierne milo prekvapená koľko úžasných, krásnych vecí vedia ľudia vytvoriť, a je z toho cítiť lásku už len keď vidím ako to krásne zabalili alebo aj pribalili milý darček.

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)