Odložme ostych a prestaňme zanedbávať svoje intímne zdravie

Zamyslime sa spoločne. Dokážete rozprávať o svojej intímnej oblasti bez rozpakov a ostychu? Pravda je taká, že mnohé z nás majú problém vysloviť „to“ slovo, ktoré pomenováva náš pohlavný orgán, s kýmkoľvek hovoriť o intimite, alebo dokonca zdravotných problémoch v tejto oblasti. S nepríjemnými pocitmi diskomfortu v intímnej oblasti sa pritom za život stretla už väčšina z nás. Svrbenie, pálenie, alebo zapáchajúci výtok sú pomerne bežné problémy, ktoré dokážeme relatívne ľahko vyliečiť. Vedia však byť naozaj veľmi nepríjemné a to na fyzickej aj psychickej úrovni. Tak, ako v akejkoľvek inej oblasti zdravia, zohrávajú kľúčovú úlohu naše návyky a prevencia.

 

Intímnym problémom sa dá predchádzať

S najčastejšími ochoreniami pošvy – bakteriálnou vaginózou a kvasinkovou infekciou sa niektoré ženy vo svojom živote stretávajú opakovane. Príčinou môže byť oslabená imunita, antibiotická liečba (predovšetkým, ak nie je doplnená probiotikami), alebo nedodržiavanie zásad správnej intímnej hygieny. Zásady správnej intímnej starostlivosti by rozhodne mala poznať každá žena, ktorej na svojom zdraví záleží.

 

Aké zásady hygieny dodržiavať, aby naše intímne partie ostali zdravé?
dbať na dostatočnú hygienu a nosenie čistej bielizne
 nenechávať na sebe mokrú spodnú bielizeň/plavky dlhšie, ako je nutné
  nosiť bavlnenú spodnú bielizeň, ktorá je priedušná a udržuje intímne partie v suchu
  vyhnúť sa prehnanej, nadmernej hygiene, ktorá môže likvidovať prospešné baktérie
  po použití toalety sa utierať vždy spredu dozadu a nie naopak (kvôli šíreniu baktérií)
  používať kvalitný intímny gél, ktorý neobsahuje parfumy, ani farbivá

Ako si vybrať vhodný intímny gél?

V oblasti ženských intímnych partií prevláda kyslé pH, a tak by mal mať aj ideálny produkt pH práve kyslé. Na použitie obyčajného sprchového gélu by ste mali rozhodne zabudnúť. Veľmi rýchlo by mohol narušiť vašu prirodzenú obranyschopnosť. Tak, ako v každej oblasti, aj v oblasti intímnej hygieny nájdete na trhu množstvo výrobkov od rôznych výrobcov a vybrať si môže byť náročné. V oblasti intímneho zdravia by ste mali pritom vyberať ešte starostlivejšie, ako pri bežných kozmetických výrobkoch. BELIEMA je overenou značkou intímnej hygieny, za ktorou stojí farmaceutická spoločnosť STADA s centrálou v Nemecku, so širokým portfóliom liekov, výživových doplnkov a zdravotníckych pomôcok.

 

Každodenná hygiena

Beliema sprchovacie gély sú určené na každodennú hygienu a zároveň predstavujú prvú pomoc pri pocitoch svrbenia, podráždenia a pálenia, ako aj možného neželaného pachu. Čistí, zanecháva pocit sviežosti a obnovuje prirodzené pH vagíny. Dôverovať mu môžete aj vďaka tomu, že bol vyvíjaný za pomoci gynekológov. Beliema Active Control Intim gél s obsahom kyseliny mliečnej, pantenolu a šalviového extraktu je ideálny pre pocit sviežosti a kontrolu prirodzeného intímneho odoru. Špeciálna technológia Deo-Aktiv poskytuje aktívnu kontrolu prirodzeného a s cyklom sa meniaceho intímneho odoru, potláča rast patogénnej mikroflóry a bráni tvorbe látok spôsobujúcich nežiaduci odor.

V prípade zvýšeného rizika bakteriálnej a kvasinkovej infekcie odporúčame Beliema Pro Sensitive Intim gél, ktorý je vhodný najmä pre ženy náchylné na podráždenie pokožky po kozmetických výrobkoch. Upokojujúce zloženie s kyselinou mliečnou, hyalurónovou, pantenolom a alantoínom navyše regeneruje pokožku.

Keď už cítite, že je „zle“

Napriek dodržaniu všetkých hygienických zásad sa môže stať, že začnete pociťovať, že už je „zle“. Cítite diskomfort, ale neviete, či sú to príznaky bakteriálnej vaginózy, alebo kvasinkovej infekcie? Beliema má účinné riešenie na obe z nich, expertnú radu vyvinutú v spoupráci s gynekológmi Beliema Expert. Pri prvých príznakoch, ako sú svrbenie, či pálenie siahnite po vaginálnych tabletách Beliema Effect Plus s obsahom kyseliny hyalurónovej na zmiernenie podráždenia a prebiotika laktitol monohydrát, ktorý napomáha rastu laktobacilov a prispieva k obnove prirodzenej vaginálnej mikroflóry. Jedná sa o zdravotnícku pomôcku na domáce použitie pri liečbe a prevencii vaginálnych infekcií. Tablety účinne obnovujú prirodzené vaginálne pH a redukujú výskyt patogénnych baktérií a kvasiniek.

Na doplnenie ošetrenia je vhodný aj Beliema Expert Intim krém a Wash gél, rovnako pôsobia aj preventívne. Zároveň pomáhajú obnovovať prirodzenú vaginálnu mikroflóru a následne tak pomáhajú predchádzať opakovanému výskytu vaginálnych infekcií. Výrobky od Beliema nájdete v každej dobrej drogérií i lekárni. Rozhodnite sa pre značku a výrobky, ktoré sú vám sympatické a ktorým dôverujete, majte však stále na pamäti, že vaše zdravie je na prvom mieste – to intímne nevynímajúc.

Komentáre