Andrea Bucherová

Predstavíte sa nám? 

Volám sa Andrea Bucherová, som z Košíc a s manželom máme 6 detí. Najstarší syn Tomáš má 20 rokov, študuje už na vysokej škole, Matúš má 18, Ľuboš 17, Šimon 15, Miška 12 a najmladší Filip má 5 rokov. Bola som doma 18 rokov, momentálne pracujem v školstve a tvorenie je moja záľuba.

Andrea Bucherová, Mamička týždňa

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

V mojom obchodíku Ručná výroba Ajka nájdete šperky z polymérovej hmoty, háčkované hračky, najmä hrkálky pre najmenších, no venujem sa aj pleteniu, plsteniu, frivolitkám a sem-tam aj drôtiku, či korálkam...

Andrea Bucherová, Čo dokáže mama

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Ručným prácam som sa začala venovať už ako dievča. Pamätám si, že už na základnej škole som plietla svetre, vtedy som dostala aj moju prvú zákazku. Plietla som dva svetre do Kanady.

Keď sa mi narodili štyria chlapci v priebehu piatich rokov, nemala som veľmi na tvorenie čas. Teda na také moje tvorenie, pretože s chlapcami sme tvorili kadečo... Boli skvelá partia, hrali divadlo, vyrábali časopisy, encyklopédie... Kúpeľňu zmenili na jaskyňu a návštevy museli absolvovať prehliadku s baterkami a výkladom...

Taký reštart v mojej tvorbe prišiel až po narodení dcéry. Vtedy sa to vo mne opäť prebudilo. Začala som pre ňu pliesť a háčkovať. V tom čase som objavila Fimo a urobila som si prvé náušnice a korálky. Potom prišla ponuka od mojej priateľky, ktorá mala obchodík, aby som vyrobila nejaké kúsky, že to skúsi predať. To ma nakoplo a začala som sa učiť nové postupy. Keď som niečo zarobila, investovala som do ďalších pomôcok a materiálov. A odvtedy už prešlo 12 rokov, ja sa stále učím, vymýšľam, tvorím a robí mi to radosť.

Na stránke Čo dokáže mama som si založila obchodík len pred pol rokom. Vďaka tomu sa mi otvorili nové dvere, aspoň ja to tak vnímam, zrazu som mohla spropagovať svoje výrobky väčšiemu počtu ľudí, to sa odzrkadlilo aj na objednávkach, ktoré prišli. 

Čo dokáže mama, Ručná výroba Ajka

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčší úspech? Moja rodina, deti a ich talenty a úspechy...

Čo sa týka súťaží, zatiaľ som sa zapojila len do jednej, tu v skupine Čo dokáže mama.

Pre mňa je každý zákazník významný. Poteší ma, keď to, čo vyrobím sa niekomu páči až tak, že si to odo mňa aj kúpi. Keď ma niekto požiada, aby som mu vyrobila niečo na želanie, je to výzva. A keď sa mi to podarí a ja splním očakávania, je to úspech a mám z toho radosť.

Andrea Bucherová, Ručná výroba Ajka

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Najväčší pracovný sen? Musím povedať, že mňa veľmi baví aj moja práca, ktorú robím na plný úväzok, teda učenie. V kombinácii s tvorbou, kde si môžem oddýchnuť, pookriať, naplniť svoje umelecké potreby je to super tak ako to je. Samozrejme by ma potešilo mať svoju značku, ktorá by sa predávala, ktorú by ľudia poznali a odporúčali...

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Ja tvorím v noci, mám rada ten čas, keď všetko stíchne, keď odo mňa už nikto nič nechce a ja sa môžem rozložiť v obývačke na stole a vymýšľať a vyrábať. Nemám svoju pracovňu a preto musím potom aj všetko pobaliť a schovať, aby ráno mohla rodina opäť fungovať (to je nevýhoda a tu mám sen, mať svoju dielničku, kde by som mala všetko poruke pekne usporiadané ).

Andrea Bucherová, Mamička týždňa

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto? Verím v Boha a s tým súvisia aj moje postoje k druhým, k práci, k životu... Snažím sa k druhým správať tak, ako by som chcela, aby sa správali ku mne, respektíve nechcem robiť druhým to, čo by sa mi nepáčilo, ak by robili mne. A vidiac svoje chyby a zlyhania chcem byť milosrdná a trpezlivá aj voči tým, ktorých stretávam vo svojom živote...

Andrea Bucherová, Čo dokáže mama

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Všetkým mamkám želám veľa trpezlivosti, múdrosti, lásky pri výchove svojich detí a tým, ktoré sa venujú popri deťoch tvoreniu, prajem hlavu plnú tvorivých nápadov, zdravé ruky, aby tie nápady mohli aj zrealizovať a tiež aby si vedeli správne rozdeliť čas a určiť priority.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)