Eva Malčeková

Eva Malčeková, Čo dokáže mamaPredstavíte sa nám?

Volám sa Eva Malčeková. Svoj život žijem na strednom Slovensku, na krásnom Podpoľaní, aktuálne v malom mestečku Hriňová. Mám tri deti: Maťko (13 r.), Evka (10 r.) a Adamko (2 r.) a chápajúceho manžela.

 

Maleva - môj malý farebný svet, Čo dokáže mamaNázov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá Maleva. Ponúkam v ňom ručne maľované šálky, hrnčeky, čajové súpravy, šperkovnice a drobnosti, ktoré vznikajú napríklad počas adventnej predvianočnej nálady J. Inšpiruje ma príroda, kvety, ornamenty a skúšam rôzne techniky ako to zobraziť.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

K mojej tvorbe som sa dostala cez moju sestru Janku ,ktorá má tiež obchodík Farebný svet Joxanny na codokazemama.sk. Spolu sme sa pred pár rokmi dohodli, že našu tvorivú energiu budeme venovať maľovaniu šperkovníc, a ja som skúšala maľovať sklenené šálky, misy... Pomaľovali sme všetko, čo sa nám dostalo do rúk. Ja som sa neskôr viac začala zameriavať práve na maľovanie porcelánu.

Maleva - môj malý farebný svet, Čo dokáže mamaAký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži,  významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Maľovanie je mojou záľubou, chvíľkou mojej osobnej radosti. Veľmi sa teším z každej predanej šálky či čajovej súpravy... od zákazníkov viem, že ich často kupujú ako darčeky pre blízkych, priateľov či mladomanželom, alebo pod vianočný stromček. Ich spokojnosť je pre mňa najvýznamnejším ocenením. Som veľmi rada, že Vás moja tvorba zaujala a byť mamičkou týždňa je pre mňa pocta.

Maleva - môj malý farebný svet, Čo dokáže mamaAký je Váš najväčší pracovný sen?

V mojom bežnom živote pracujem s ľuďmi a maľovanie na porcelán, sklo, drevo je moje hobby, ktoré ma dokáže zastaviť, sústrediť len na pravidelné dýchanie a spomaliť beh myšlienok. Maľovaním oddychujem a budem veľmi rada, keď sa mi to takto podarí udržať. V budúcnosti by som rada aj s deťmi vyskúšala prácu s keramikou ... rada by som si vyrobila porcelánovú šálku podľa mojich predstáv.

 

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti,
aby ste mali čas tvoriť?

Moje maľované vecičky vznikajú na kuchynskom stole pri šálke kávy. Tvorím najčastejšie vtedy, keď majú staršie deti vlastný program a náš najmenší je na vychádzke so starkou, manželom alebo keď spinká. Ale často sa stáva aj to, že si začnem maľovať a oni si posadajú okolo a pracujú na niečom vlastnom J.

Čo dokáže mama, Maleva - môj malý farebný svetAké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Mám už dlhý čas také naozaj moje súkromné motto, ktoré som si vytvorila zo začiatočných písmen môjho mena Eva – Ešte Viac Aktívna. Používam ho v tom zmysle, že keď sa začínam cítiť unavená, snažím sa aktívnejšie pozerať okolo seba a čerpať silu z toho, že si aktívne všímam drobné krásy v prírode, to dobré v ľuďoch, hľadám, čo sa mi páči, pustím si hudbu, ktorú mám rada alebo si sadnem k obľúbenej knihe.

 

Maleva, Čo dokáže mamaČo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Tvorivým maminkám želám veľa tvorivej nálady, zaujímavých nápadov, veľa radostí v rodine a hlavne to, aby si dokázali popri všetkých každodenných „povinnostiach“ nájsť svoje pokojné miesto, a užiť si chvíľu pohody so sebou. Keď je mamina spokojná, sú spokojní aj najmilovanejší.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)