Júlia Butvinová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Júlia Butvinová, mám 31 rokov a žijeme v Bratislave, ale pochádzam z Oravy. Som maminou dvoch slečien Zojky, ktorá má tri roky a Lejky, ktorá má pol roka.

Júlia Butvinová, Mamička týždňa

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Na stránke „Čo dokáže mama“ mám obchodík s názvom julianika. Názov je odvodený od mena Júlia, Juliana, Julianka pridaním písmenka „i“ – julian „i“ka. Vo svojej tvorbe sa venujem v poslednom čase hlavne šitiu. Vyrábam bábiky, vankúšiky, dečky, batôžky, kabelky. Moje výrobky sú určené najmä pre malé slečny, ale nájde sa aj niekoľko kúskov pre chlapcov.

Júlia Butvinová, Mamička týždňa

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Vo svojej podstate tvorím už od malička :))) moja mamina je vyštudovaná krajčírka, takže šitie a šijací stroj ma sprevádza už od narodenia. Rovnako aj môj starý otec je veľmi kreatívny ten zase vyrába drevené výrobky a maľuje. Ale dá sa povedať, že súčasná tvorba siaha do vysokoškolských čias. Najprv som začala tvoriť popri škole, potom popri práci a súčasne popri materskej dovolenke. Najprv som kreslila autorské kresbičky, ktoré som neskôr aplikovala na svoje výrobky. Aj keď musím povedať že v začiatkoch som si prešla asi všetkým od výroby náušníc, hačkovania, servítkovej techniky, techniky scrapbooking, maľby na textil, až po šitie, ktoré ma zo všetkého baví najviac.

Júlia Butvinová, Mamička týždňa

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Mojím najväčším úspechom a zároveň aj najväčšou výzvou bolo vyrobiť sto kusov bábik so šnúrkovými rúčkami a nohami, pre jednu pani do zahraničia. Už vtedy bola na svete jedna dcérka a z časového hľadiska to bolo vtedy dosť náročné.

Júlia Butvinová, Mamička týždňa

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím najväčším pracovným snom je mať vlastnú dielničku, ktorá by bola zároveň aj obchodíkom s handmade výrobkami. Chcela by som, aby moja tvorba bola zároveň mojou prácou, aby som sa jej mohla naplno venovať, a aj sa ňou živiť.

Júlia Butvinová, Mamička týždňa

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Musím sa priznať, že pokiaľ sme mali iba prvú dcérku tak času na tvorbu bolo viac. Vtedy som tvorila vždy, kým spinkala. Domáce práce sme robili spolu. Teraz, keď sa narodila aj druhá dcérka, času je veľmi málo. Väčšinou tvorím ráno, kým obe spia, alebo cez víkendy, vtedy je viac času, keď nie je manžel v práci a postará sa o deti.

Júlia Butvinová, Mamička týždňa

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nemám žiadne motto, ktorým by som sa vo svojom živote riadila. Mojím hnacím motorom sú skôr moje sny 😊. Niekoľko snov sa mi už splnilo, jeden z nich bol mať dve krásne, zdravé dcérky, ktoré milujem.

Júlia Butvinová, Mamička týždňa

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Nech tvoria zo srdca, naplno rozvíjajú svoju tvorivosť a kreativitu, vyrábajú vlastné originálne vecičky a keď sa im začne dariť, nech sa neboja svoju tvorbu zoficiálniť 😊. Maminkám, najmä tým, ktoré tvoria popri malých deťoch by som odkázala, nech je tvorba pre nich najmä relaxom. Tak ako pre mňa tá moja.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)