Kristína Hudecová

Kristína Hudecová Mamička týždňa

1. Predstavíte sa nám?

Dobrý deň, milé maminky, kolegyne a priateľky :).

Moje meno je Kristína a bývam v Banskej Belej (pri krásnej Banskej Štiavnici). Som prvýkrát mamou a som na rodičovskej dovolenke s ročným synčekom Tobiaskom.

A som presne tou maminkou, ktorá okrem tých materských povinností a radostí, chcela mať aj tie pracovné. Pretože niet lepšieho času začínať s niečím vlastným, než je materská dovolenka. Človek čerpá inšpirácie, má voľnú myseľ a zistí, že zvláda viac vecí naraz a dobre, a to skrátka treba využiť!

Kristína Hudecová Mamička týždňa

2. Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Na stránke www.codokazemama.sk mám obchodík s názvom @Voskove a ako už zo samotného názvu vyplýva, jedná sa o produkty zo včelieho vosku, teda konkrétne o voskové obaly a vrecká na potraviny. Ekologické, rozložiteľné, voňavé, ktoré zabezpečujú potravinám a najmä pečivu dlhšiu čerstvosť a kvalitu. Majú tú výhodu, že sa dajú používať znova a znova, dajú sa umývať pod tečúcou vodou a prakticky sa nikdy neopotrebujú. Keď už po čase strácajú svoje vlastnosti, jednoducho ich opäť prevoskujeme a sú ako nové. A to je ich čaro…

Kristína Hudecová Mamička týždňa

3. Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Ku svojej tvorbe som sa dostala začiatkom tohto roka, keď sa mi do rúk dostal práve jeden takýto obal. Hovorila som si, “wow“, to je skvelá vec, môj ocino je včelár, vosk máme, prečo to neskúsiť tiež? A tak to začalo. Zohnala som si všetky ostatné suroviny, dohľadala som si potrebné návody a už len skúšala namiešať správnu zmes, našla doma staré nepotrebné látky a šup! Prvý obal bol na svete. Teda asi prvých 20 a úplne nepoužiteľných :)) nelepili, mastné boli a skúšala som odznova :D. Potom to už vyšlo a ako prvé putovali obaly do celej rodiny, na skúšanie, potom už chceli aj priatelia a tak sa to rozbehlo...

Kristína Hudecová Mamička týždňa

4. Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčší úspech? Myslím, že ľudí motivujeme k zmene, k postupnému úbytku jednorazových sáčkov či fólie a teda zbytočných plastov v domácnosti a to považujem za veľký úspech!

Tiež to, keď sa mi zákazníci vracajú, alebo keď mi príde nejaká pekná recenzia a spätná väzba.

Kristína Hudecová Mamička týždňa

5. Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Najväčší pracovný sen – hmmm... Asi ako každá, aj ja by som chcela byť časom natoľko sebestačná, aby sa toto moje tvorenie stalo aj mojou jedinou prácou. Pretože maminky často riešia po materskej dilemu či sa vrátiť do svojho pôvodného zamestnania (čo je u mňa ZUŠ- učiteľka) alebo hľadať niečo nové. No a keď by sa to podarilo, isto by som rada viedla svoju malú rodinnú firmu a budovala si vlastnú značku. V podstate aj teraz tomu tak je, že na tieto veci nie som sama. Pomáha mi celá rodina či už tým, že mi občas postrážia malého alebo povedia svoj názor, ktorý si veľmi vážim. No najviac mi pomáha moja sestra, ktorá mi šije tieto krásne vrecká, hoci je tiež na rodičovskej zrovna a musí to robiť po večeroch, tak ako aj ja. Som jej za to veľmi vďačná, že sa na to dala ako nevyučená krajčírka – samouk. Diky séééégra :)!

Kristína Hudecová Mamička týždňa

6. Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

:D Že čas popri deťoch ?

Plánovať sa nedá, každý deň je iný. Čo u mňa funguje – navarte si aspoň na 2 dni, inak to nejde. Doobeda som s malým, keď spinká – pracujem. Aj večer ,keď ho uspím. No a, zapájajte viac manželov, partnerov do starostlivosti – môj manžel sa vie krásne povenovať malému, nemá problém ho aj večer nakŕmiť, umyť či uložiť. Sú to veľkí parťáci a ja ich oboch za to nesmierne milujem.

Kristína Hudecová Mamička týždňa

7. Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto – to budem musieť veľmi porozmýšľať. Skôr ako motto je to asi taká výchova mojich rodičov. Treba byť skrátka milý a slušný voči druhým, pomáhať nezištne a šíriť tak dobro. Ono sa to potom mnohonásobne vracia práve vtedy, keď by ste to ani nečakali. Ja som veľký optimista!

Kristína Hudecová Mamička týždňa

8. Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Odkazujem všetkým tvorilkám – Ste úžasné, šikovné a inšpiratívne. Nik vás nemôže nahradiť v tom, čo robíte a aké ste. Ste jedinečné a krásne a pamätajte na to vždy, keby vás chcel niekto zneistiť. Do toho a nebojte sa!

Kristína Hudecová Mamička týždňa

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)