Lucia Masárová

Predstavíte sa nám?

Ahojte milé maminky, moje meno je Lucia a bývam so svojou rodinkou v Rovinke. Ešte chvíľku si budem vychutnávať radosti materskej dovolenky s mojimi dcérkami Lujzkou (5,5 roka) a Ninkou (2,5 roka ).

Mamička týždňa Lucia Masárová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Na portáli www.codokazemama.sk nájdete môj obchodík pod názvom „Luca – the lovely crochet. V obchodíku ponúkam háčkované a pletené výrobky. Najväčšiu časť z mojej ponuky tvoria háčkované a pletené čelenky - jedno alebo dvojvrstvové. Vyrobené z úžasne jemnej vlny, ľahkej ako obláčik. Čiapky a čepčeky pre bábätká ale aj mamičky. Ponúkam aj bytové doplnky – návleky na taburety, háčkované košíčky. Medzi horúce novinky v mojom obchodíku patria háčkované svetríky. Jednoduché svetríky vyrobené z jemnej merino vlny. Toto je smer, akým by som chcela viesť môj obchodík. Do ponuky plánujem zaradiť aj ďalšie kúsky oblečenia ako body, šaty, sukne pre malých ale aj veľkých milovníkov handmade výrobkov.

Pri výbere materiálov som za zamerala na prírodné materiály, ktoré sa vyznačujú úžasnými vlastnosťami a sú vyrábané veľmi šetrným spôsobom. Moja menšia Ninuška má atopický ekzém aj preto dbám na to, aby priadza, z ktorej sú čiapky a čelenky vyrábané, mali OekoTex certifikát, a boli vhodné pre detičky a ľudí s citlivou pokožkou. Chcem vám ponúkať tú najlepšiu kvalitu a prepracované detaily.

Mamička týždňa Lucia Masárová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Považujem sa za človeka, ktorý neobsedí len tak na jednom mieste, a stále musí niečo tvoriť. Počas materskej nastal ten priestor, kedy som mohla vyskúšať aj niečo nové. Práca s vlnou a háčikom bola pre mňa veľmi zaujímavá. Vytvoriť vlastnoručne niečo, čo poteší nielen mňa ale aj druhého, bolo kúzelné. Háčkovať som začala podľa návodov na interne ako samouk a každým ďalším dokončeným projektom som mala zo seba a mojej práce lepší pocit. Stále sa snažím zdokonaľovať svoje zručnosti a hľadať nové vzory a prevedenia výrobkov, ktoré by som mohla ponúknuť vo svojom obchodíku. Zo začiatku som háčkovala pre mňa a moje detičky. Postupne sa moje výrobky začali páčiť aj okoliu. Prišli prvé objednávky od kamarátok, susied a ľudí z blízkeho okolia. Malo to pre mňa obrovský význam a pocit dobre vykonanej práce. Rozhodla som sa preto pridať moje výrobky na portál Čo dokáže mama, ponúknuť svoju tvorbu ďalej.
Mamička týždňa Lucia Masárová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)
Milé slová, ktoré dostávam ako spätnú väzbu pri objednávkach sú pre mňa tým najväčším úspechom a posúvajú ma ďalej. Ale úplne najväčší pocit hrdosti na seba a svoju prácu som pocítila, keď som dokončila svoj prvý háčkovaný návlek na taburet pre Lujzičku do jej novej detskej izbičky. Pocit, že som aj prispela k tomu, aby jej izbička vyzerala dokonale ma naplnil radosťou a hrdosťou.
Mamička týždňa Lucia Masárová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?
Mojím najväčším pracovným snom je mať kamenný obchodík plný kvalitných priadzí, mojich výrobkov a handmade výrobkov ďalších šikovných maminiek. Miesto, kde sa budú stretávať tvorivé duše a odovzdávať svoje skúsenosti mladým ľudom.

Mamička týždňa Lucia Masárová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

K tvoreniu sa dostávam väčšinou večer, keď uložím dievčatá do postele. Ale niekedy ma uvidíte prechádzať sa s háčikom a vlnou v ruke, kým sa dievčatá hrajú s kamarátmi na ulici. 😊 Nemám špeciálny návod na úsporu času pri deťoch. Snažím sa moje dievčatá učiť samostatnosti a prizerať na ne pri hraní. Vtedy nadobúdam čas aj na seba a moje záľuby.

Mamička týždňa Lucia Masárová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Beriem život taký ako je so všetkým čo prináša – tým dobrým aj tým menej pekným. Neriadim sa konkrétnym mottom. Snažím sa všetko brať s nadhľadom a úsmevom. Predsa s úsmevom ide život ľahšie. Preto ho rozdávajme všade naokolo.

Mamička týždňa Lucia Masárová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Milá tvorivá maminka, odhoď strach, predsudky a pusti sa do svojej práce s radosťou a naplno! Dôležité je nevzdávať sa pri prvom neúspechu, poučiť sa z chýb, a ísť ďalej, aj keď si myslíme opak. Za každou maminkou sa skrýva silná bytosť, ktorá zvládne všetko, čo jej život prinesie do cesty. Veľa síl a skvelých nápadov v tvorení.

Lucia

Mamička týždňa Lucia Masárová

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (511)