Ľudmila Košudová

O Vás. 

Volám sa Ľudmila, žijem v Považskej Bystrici, mám 31 rokov a mojím svetom je už takmer tri roky šinter Ľuboško.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá Ušila Ti mama. Šijem hniezda, mantinely, zavinovačky, deky a sety do kočíkov, podložky  nepadavé deky, poťahy na madlá a zmäkčovadlá na popruhy. V ponuke však nájdete aj hrkálky, mojkáčikov, látkových medvedíkov či dreveno-látkové hryzátka s pískatkami.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Asi ako každá z nás, zhruba pred rokom som začala cítiť výraznejšiu potrebu sa nejako realizovať. Vždy som bola taká kreatívna dušička, niečo tvorila - korálové stromčeky, decoupache, háčkovanie, plienkové torty, rôzne dekorácie... Paradoxne práve k šitiu som nikdy nejaký extra blízky vzťah nemala. A to aj napriek tomu, že doma som mala maminu, ktorá šila. Až dovtedy, ako som denno-denne na FB v rôznych kreatívnych skupinách sledovala tie úžasné výtvory, či už handmade oblečenie alebo rôzne šité dekorácie a vianočné ozdoby. Postupne som sa začínala "namotávať", sledovať rôzne návody, YouTube kanály a hlavne e-shopy s nádhernými detskými látkami. Až prišiel deň, keď som si od maminy požičala stroj, objednala látky a pustila sa do prvej deky, čiapky, nákrčníka, teplákov, softshellových nohavíc. Ale stále ma viac a viac lákala bábätkovska tvorba, najmä hniezda. Keďže môj drobec bol už v tom čase väčší a po ruke nebola ani žiadna kamarátka, ktorú by som obdarovala, rozhodla som sa osloviť ľudí na FB s ponukou, že ušijem hniezdo, deku. A tam sa to všetko začalo rozbiehať.

Chcela som to len vyskúšať a niekomu urobiť radosť. A ani neviem ako, dostala som sa k tejto úžasnej skupine Čo dokáže mama a projektu a vznikol môj obchodík "Ušila ti mama".

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Úspech je pre mňa už len to, že ako samouk, ktorý pred rokom šijací stroj ani nemal, som tam, kde som a robím radosť ostatným mamičkám. Keďže šijem zväčša pre bábätká, snažím sa používať najmä prírodné materiály. Aj preto je mojou srdcovkou hniezdo v kombinácii ľanu a bavlny vafle. Úžasne vzdušné, na dotyk veľmi príjemné hniezdo s čistými a jednoduchými líniami.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Sen ani nemám, skôr túžbu rozvíjať ďalej to, na čom pracujem. Zatiaľ je to pre mňa viac oddych a psychohygiena. No v hlave už mám myšlienku kamennej predajne, kde by som okrem iného mohla prezentovať nielen moju tvorbu, ale možno aj tvorbu iných mamičiek z blízkeho okolia.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Čo sa tvorenia a času týka, je to niekedy náročné. Hlavne sa snažím nepreceňovať sa a za každú cenu všetkým vyhovieť. Teraz je už syn v škôlke, ale kým sme boli doma, šila som prevažne počas jeho obedného spánku a večer. Preto som sa naučila zvážiť si koľko a kedy som schopná ušiť a podľa toho dať reálne termíny sebe aj mamičkám. Oddych je nesmierne dôležitý.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto nemám, no keď mi je zle a ťažko, poviem si, že môže byť aj oveľa horšie a aj to zlé raz prejde, že aj keď mi niečo nevyjde, príde miesto toho niečo lepšie.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Mamičkám chcem odkázať, aby sa nepodceňovali, nevzdávali a plnili si svoje sny, či už kreatívne, pracovné alebo osobné. Život je len jeden a treba ho žiť naplno, aby sme s ním raz boli spokojní.

 

 

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)