Majka Cápová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Majka Cápová. Na toto priezvisko si už pár rokov zvykám, ale tak, čo by nespravila dobrá žena pre milovaného manžela, však? Spolu s deťmi - desaťročným synom a trojročnou dcérou bývame v Prievidzi. Áno, to je "to" mesto, o ktorom je "tá" pesnička.

Mamička týždňa Majka Cápová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Na codokazemama.sk mám obchodík s názvom Spokojná mama. Pod rovnakým názvom som totiž pred pár rokmi založila webovú stránku pre maminky, na ktorú sa viažu marketingové služby, ktoré v obchodíku ponúkam. Popravde, obchodík som si u nás založila asi v dobe, keď sa pripravoval knižný crowdfunding, len ako takú doplnkovú službu na podporu predaja knižiek slovenských autorov. Píšem "u nás" lebo projekt Čo dokáže mama vnímam do určitej miery, ako svoj vlastný. Asi to nie je ani tak tým, že som členkou tímu Čo dokáže mama, ale tým, že mám veľmi blízky vzťah so zakladateľkou projektu Aďkou Kováčovou a každý, každučký úspech projektu s ňou prežívam a teším sa, ako zo svojho vlastného.

Mamička týždňa Majka Cápová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Už na základnej škole, keď učiteľka oznámila písanie slohu, som sa navonok tvárila otrávene (samozrejme ako ostatní spolužiaci), no potajomky som sa na to neskutočne tešila. Vtedy mi samozrejme ani nenapadlo, že by ma raz nejaké písanie mohlo živiť. Vlastne len náhodou som sa v dospelosti dostala k práci redaktorky a k písaniu PR článkov. To plynule nadväzovalo na marketing. Zrazu sa k článkom pridali aj súťaže, bannery, či písanie blogov a newslettera. Vtedy som zistila, ako veľmi ma napĺňa, keď sa moje články, či recenzie podieľajú na predaji dobrých produktov, či služieb. V práci, ktorú som vtedy vykonávala pre nemenovaný portál som sa však dostala do situácie, kedy som mala článkom "pretlačiť" niečo, o čom som nebola sama presvedčená. Asi vtedy prišla myšlienka, že vybudujem vlastný portál, že to raz bude najnavštevovanejší portál pre mamky a že si budem v rámci reklamy vyberať len spolupráce, o ktorých budem presvedčená. Mimochodom presne toto som ja a moja láska k písaniu. Keď začnem, neviem prestať. 😄

Mamička týždňa Majka Cápová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčší úspech je to, že robím, čo robím. Že som celú materskú, každú voľnú chvíľu budovala svoj milovaný projekt, aj keď som z neho nič (okrem radosti) nemala. Že som presne vedela, čo chcem a verila som si. Môj najväčší úspech je, že každé ráno, keď zaveziem deti idem do kancelárie natešená, ako malé dieťa a že milujem každý svoj pracovný deň.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Živiť sa do konca života prácou, ktorá ma bude napĺňať a tešiť.

Mamička týždňa Majka Cápová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím asi nonstop. Každú voľnú chvíľku, v situácií kedy sú zamestnané len ruky a nie hlava, rozmýšľam. Nad témami, o ktorých písať, nad štýlom, akým osloviť zákazníka pre konkrétneho klienta, nad témou do blogu, pre externé firmy, pre ktoré píšem. Ak sa dá, robím si niekam poznámky. Keď sa dostanem k notebooku, mám to v hlave nalinajkované a "len" to zhmotním.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Motto nemám, ale verím, že zmyslom života je šťastie, radosť a smiech. Snažím sa tráviť dni tak, aby som bola šťastná každý jeden deň a ideálne robila šťastnými aj mojich blízkych.

Mamička týždňa Majka Cápová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Denne pridávam na Instagram Čo dokáže mama kreatívne výtvory našich maminiek a všetkým chcem odkázať, že ich veľmi obdivujem. Ako hodiny tvoria, prerábajú, zlepšujú a ak sa niečo nepodarí sú schopné ísť od znova. Možno sa občas cítia za svoju tvorbu nedocenené, no ani netušia, koľko ľudí ich prácu obdivuje, tak ako ja.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)