Mária Ďuranová

Autorka 14 publikácií, Mária Ďuranová, žije v Kysuckom Novom Meste a okrem literárnej tvorby sa vo voľnom čase venuje výrobe handmade produktov, ktoré nájdete v eshope na Čo dokáže mama.

Mamička týždňa Mária Ďuranová

Aký je názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk a čo vo svojom obchode ponúkate?

V obchodíku DUDUŠKOVO na webe Čo dokáže mama ponúkam svoju handmade tvorbu - vankúšové sety zo 100% bavlny a antialergickej výplne, stačí si vybrať farebnú kombináciu, ktorá bude ladiť s ostatným zariadením v izbičke. Moje výrobky je možné objednať jednotlivo alebo ako set, šijem mäkučké vankúšikové mantinely okolo celej postieľky, obliečky na vankúš a paplón, hniezdo hranaté alebo oválne, vreckár na postieľku, mantinelové zvieratká, zavinovačky, obľúbený vankúšik zajko Duduško na mojkanie, vankúšiky psík, slon, macko, motýľ, mesiac, obláčik...

Mamička týždňa Mária Ďuranová

V mojom obchodíku Duduškovo, taktiež ponúkame „Dúhu“ – makramé dekorácie z Baby Merino, ktoré vo svojom voľnom čase vyrába moja dcéra Edita Ďuranová.

Mamička týždňa Mária Ďuranová

Mamička týždňa Mária Ďuranová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

K tejto tvorbe som sa dostala náhodou, už ako mladá som sa doma naučila šiť, nie som vyučená krajčírka, absolvovala som gymnázium, ale zo záľuby vo voľnom čase šila aj moja staršia sestra (oblečenie) a ja som sa v detstve kadečomu pri nej priučila. Šijací stroj som využívala aj neskôr v domácnosti, keď bolo treba niečo upraviť, skrátiť... Pred 2-3 rokmi som ušila neterke vankúšik a začalo ma to baviť a napĺňať. 

Mamička týždňa Mária Ďuranová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby?

Zároveň som spisovateľka, som autorkou 14 kníh - beletria pre ženy, z ktorých posledné tri tituly sa predávajú aj v českom jazyku v ČR. Moju knižnú tvorbu nájdete na martinus.sk.

Mamička týždňa Mária Ďuranová

Kedy nachádzate čas na tvorenie?

Tvorím vo voľnom čase, svoje výrobky prezentujem na sociálnych sieťach facebook.

Mamička týždňa Mária Ďuranová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Špeciálne motto nemám, ale veľmi sa mi páči myšlienka od psychológa Ivana Štúra: 

"Deti netreba veľmi vychovávať, stačí len pekne žiť, dieťa sa pridá. Keď sa sťažujeme na svoje deti, tak sa vlastne sťažujeme na to, ako sme s nimi žili." 

Mamička týždňa Mária Ďuranová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Mladým kreatívnym maminkám, ktoré majú chuť realizovať sa v nejakej konkrétnej oblasti, odkazujem, aby pre nedostatok času svoje plány neodkladali, aby si určili priority a ukradli si čas aj pre seba, nech sa nenechajú zahltiť len starostlivosťou o domácnosť a deti, ale venujú sa aj sebe a svojmu osobnému rastu, táto sebarealizácia im dá veľmi veľa. Čím viac však budú svoje plány odkladať, tým menšia je pravdepodobnosť, že sa k ním vrátia. Dobrou organizáciou sa všetko dá zvládnuť, nesmie však chýbať nadšenie a trpezlivosť.

Mamička týždňa Mária Ďuranová

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)