Miriam Hierweg

O Vás.

Volám sa Miriam Hierweg (v skratke Mia) a som mamina, čo je super a ja to milujem. Môj syn Jerguško (2roky) je moja inšpirácia a môj Ladíme parťák. Žijeme a tvoríme v Bratislave pre seba a aj pre iné maminky, ktoré milujú pohodovú, pohodlnú a hlavne zladenú módu so svojimi drobcami a rodinkami.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík sa volá Ladíme. Názov vystihuje moju tvorbu. Ladíme predáva najmä oblečenie pre maminky a ich synov, aby mohli spolu ladiť. Vyrábame mikinky, tepláčiky, tričká, šaty, kraťasky, čiapočky, proste pohodové oblečenie tak, aby sa maminka i dieťatko cítili príjemne, no zároveň vždy jedinečne a štýlovo zladení. Postupne rozširujeme ponuku pre veľký záujem aj zo strany maminiek s dievčatkami a aj ponuku pre tatinkov.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Vždy som mala záľubu v móde a blízko k rôznym nápadom, aké oblečenie by som chcela nosiť. K tvorbe ma však priviedol až môj syn, odkedy sa narodil, veľakrát som mala túžbu, potrebu nás proste zladiť do nejakých pekných outfitov, a kombinovala som rôzne kúsky z rôznych reťazcov, ale bol to naozaj problém nás pekne a štýlovo zladiť. Rôznych značiek, ktoré tvoria pekné oblečenie pre maminky a ich dcérky je mnoho, ale žiadny sa nezameriaval na maminky a ich synčekov, a ak sa aj zameriaval, išlo skôr iba o rovnaké tričká, žiadne iné kúsky oblečenia. Ale ja som nechcela, aby sme boli rovnakí, ale zladení. Každý náš kúsok je jedinečný, oblečenie pre maminku a syna nikdy nie je ten istý kúsok. Sú to rôzne modely zladené detailom alebo celým motívom. Myslím si, že to, čo má na sebe dieťa, nikdy nie je úplne presne to, čo by chcela mať na sebe šik a trendy maminka a naopak. Preto moja tvorba je jedinečná aj v tom, že každý kúsok oblečenia je proste iný tak, aby sa v ňom cítila dobre aj maminka aj dieťatko. Kolekcie sú vždy v limitovanom množstve, lebo nechceme byť tuctoví :).

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Môj najväčší úspech je, keď vidím, že sa ľudia z nášho oblečenia tešia, a píšu mi spätnú väzbu plnú nadšenia. Úspech pre mňa je, že moja tvorba ma baví, a že sme konečne celá rodinka zladení. Taktiež super úspech pre mňa bol, že hneď ako sme spustili našu značku verejne, boli sme vybratí do prvej 60tky výrobkov v súťaží „O najkrajší výrobok od mamky v roku 2019“ na webe Čo dokáže mama, a pred Vianocami o nás písal článok aj web Akčné ženy ako „Tip na skvelý vianočný darček“. Úspechom je aj skutočnosť, že našu značku si vybrala pre seba a svoje detičky naša slovenská herečka a speváčka Lucka Bugalová. Je ťažké pre mňa vybrať jeden konkrétny NAJ úspech, lebo každý jeden kúsok je pre mňa malý osobný úspech a potešenie.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší pracovný sen je, aby ma tvorenie a všetka práca s tým spojená stále bavila, a nikdy neskĺzla len do povinností a biznis plánu. Ak by som mala pretaviť môj sen do nejakej „fyzickej" formy, potom je môj sen mať malý obchodík, kde by sa moja značka Ladíme predávala, a kde by som sa mohla reálne každý deň s mojimi zákazníčkami stretávať, rozprávať, radiť im a inšpirovať sa nimi. Zatiaľ je môj malý sen dokončiť našu vlastnú webstránku ladime.sk, aby mohli naše zákazníčky nájsť všetky naše vecičky. 

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Tvorím stále :). Nemám pracovné hodiny, moja hlava je moja dielňa. Stále vymýšľam nové modely, kombinujem vzory a látky. Proste snívam a vymýšľam. Keď mám niečo práve " rozpracované", premýšľam nad tým neustále, a hlavne v noci. Modely vymýšľam a látky hľadám, keď mám čas medzi mamičkovaním, varením, hraním sa, venovaním sa rodinným aktivitám. Veľmi mi pomáha aj moja úžasná maminka, ktorá sa Jergymu venuje, keď potrebujem niečo riešiť, volať, sedieť za počítačom. Ona je tu pre nás vždy, začo som jej veľmi vďačná! A samozrejme môj muž, ten ma podporuje stále od začiatku, je môj kritik, moja technická podpora a hlavne prvotný spúšťač mojej tvorby, lebo on môže zato, že som sa konečne odhodlala aj verejne tvoriť a nielen o tom snívať. Môj tip na úsporu času, je mať okolo seba úžasných ľudí, ktorí radi pomôžu tvoriť váš sen.

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Moje životné motto je: „všetko zlé je na niečo dobré". Potvrdilo sa mi to  :), aj keď najskôr, keď sa stane to zlé, človeka ani len nenapadne, že by to mohlo byť na niečo ešte aj dobré, ale je to tak :) u mňa vždy a treba veriť, že to malo nejaký zmysel, keď sa to stalo. Možno, aby sa v budúcnosti nestalo niečo horšie :).

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama.

Nikdy nezabudnite, prečo ste začali tvoriť a hlavne bavte sa! Keď to bude tešiť Vás samé, bude to cítiť aj z vašich vecičiek a tvorby :). Takže veľa zábavy prajem!

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (512)