Miroslava Grisáková

O Vás

Volám sa Miroslava Grisáková, pochádzam z Krompách a mám jedného syna Andreja, ktorý onedlho oslávi 5 narodeniny.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Názov obchodíka je MimGart design.

Vo svojom obchode ponúkam ručne maľované kabelky, oblečenie ako sú tričká, šaty, bundy, ale venujem sa aj maľbe obrazov.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

K maľovaniu na textil som sa dostala úplne jednoducho, premýšľala som, čo budem robiť vo voľnom čase, keďže k umeniu mám blízko od malička. V detstve som navštevovala umeleckú školu a potom neskôr, na strednej škole, som študovala čalunníctvo a dekoratérstvo v interiéri, ale tomu som sa ďalej nevenovala. Čiže, k textilu som mala blízko, chcela som vytvárať zaujímavé oblečenie, ktoré sa len tak na ulici nevidí. Táto záľuba ma pochytila natoľko, že z mojej záľuby sa stala práca, a momentálne venujem tomu všetok voľný čas.

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Prvá moja výhra bola v súťaži Čo dokáže mama, kde som predstavila svoju maľovanú kabelku s názvom „Maruška“. Som hrdá na všetky moje diela, ale najviac sa teším z mojich malieb, ktoré maľujem pre seba a pre svoje potešenie.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší sen je mať vlastný ateliér, kde môžem naplno pracovať, a kde sa môžu farby váľať kade tade, a potešila by ma aj spolupráca s nejakou módnou značkou - taký tajný sen.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Začínam tvoriť hneď od rána, kým je syn v škôlke a potom ešte večer, alebo, keď to situácia dovolí. Svoju prácu milujem, takže nemám problém začať pracovať aj neskoro v noci. Ak ma chytí tvorivosť, neviem sa zastaviť.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

„Myslím, že to dokážem. Viem že to dokážem“.

Ale aj motto: „Urob z každého dňa umelecké dielo“ – John Wooden.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Každá práca prináša prekážky, ale sú tu na to, aby sme to vyriešili a stali sa ešte lepšími v tom, čo robíme. A keď je chuť pracovať, tak aj práca z domu, môže byť splnený sen.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (511)