Natálka: Tvorba pre detičky ma napĺňa

"Prvý krát som v rukách držala háčik pred necelými tromi rokmi, a môj prvý výtvor bola dečka pre krsniatko Mareka, ktorý sa v tom čase mal ešte len narodiť. A keďže sme v rodine nemali nikoho, kto by háčkoval, všetko som sa učila sama od úplného začiatku, krok po kroku podľa návodov a rád aj od mnohých šikovných mamičiek na sociálnych sieťach", opisuje cestu k svojej záľube Natálka. 

Teraz už sú to viac ako dva roky, čo nám Majo robí veľkú radosť, a ja som sa za ten čas posunula o veľký krok vpred. Popri štúdiu na vysokej škole sa venujem háčkovaniu rôznych hračiek, darčekových setov pre bábätká či dekorácií do izbičky. Tvorba pre detičky ma napĺňa a verím, že drobčekom robia moje výtvory aspoň takú radosť, akú mne robí ich výroba. Mojim najväčším cieľom je môcť sa raz venovať tvorbe naplno a prinášať cez moje výrobky lásku detičkám po celom Slovensku i mimo neho. A tiež inšpirovať ostatné ženy - mamy, tety, sestry - aby sa nebáli ukázať čo dokážu, pretože všetko sa dá, keď to robíte s láskou ❤ 

Výbavička pre bábätko

Tvorenie je pre mňa veľká psychohygiena

Odkedy si pamätám, stále som niečo tvorila. Už od škôlky som milovala skladanie puzzle, na základnej škole som vyšívala obrázky, skladala origami, plietla kľúčenky z bužírok a náramky z bavlniek.  Ale všetky tieto tvorivé obdobia trvali krátko, všetko ma po čase omrzelo a ja som opäť rozmýšľala, čo vyskúšam nabudúce. Až na konci strednej školy, keď som zistila že budem mať krstného synčeka, rozhodla som sa že to skúsim s háčikom. Ani vo sne by mi vtedy nenapadlo, že to neskončí pri jednej dečke pre malého Maja :) A ani neviem ako som sa dostala k predaju. Jednoducho ma to chytilo a už nepustilo. Na začiatku bolo veľa hračiek, ktoré som robila iba pre zábavu. Už v tom čase moja šikovná sestra vyrábala zdobené hrnčeky, začala stránkou na sociálnej sieti a postupne si jej tvorbu všimlo viac a viac ľudí. Až sa ma raz spýtala, prečo si tiež neskúsim takú stránku založiť. A tak som skúsila a odvtedy tvorím pre verejnosť. Mám veľkú radosť, keď môžem svojimi výrobkami robiť radosť iným. Aj keď je to niekedy náročné, tvorenie je pre mňa veľká psychohygiena.  

Darček deka

Slovenskí výrobcovia potrebujú pomoc

Myslím že nie je nikto, koho by sa momentálna situácia nedotkla. Niekoho menej, niekoho viac, no určite nič nie je také, ako bolo predtým. Veľa ľudí je na pokraji existenčnej krízy a všetci si dobre rozmyslia, kam posunú svoje peniažky. Preto som veľmi vďačná za všetkých, ktorí sa aj napriek nepriaznivej situácii rozhodli podporiť lokálnych tvorcov. Či už kúpou nejakého výrobku, alebo iba milou správou či srdiečkom. A keďže verím, že všetko čo robím sa mi vráti späť, sama som začala podporovať handmade výrobcov a malých slovenských podnikateľov ešte viac ako predtým, pretože viem ako veľmi to teraz potrebujú.

Oddych pri dobrom filme

Ako sa vraví, v zdravom tele zdravý duch. A hoci si najviac oddýchnem pri tvorení či dobrom filme, dobré výživné jedlo u nás nesmie chýbať. Aj keď každý sem tam zhreší aj niečím nezdravým, však? ;)

Psík hľadá domov

Takýchto rozkošných psíčkov mám dvoch, ktorí ešte hľadajú nový domov. Spolu alebo každý zvlášť, radi spoznajú nového kamaráta. Sú vyrobení v neutrálnych odtieňoch zemitej hnedej farby a narástli na 30cm. Sú to úžasní mäkučkí spoločníci na spinkanie, hranie aj túlenie :) 

VIAC O NATÁLKE:

Volám sa Natálka a mám 21 rokov. Na stránke Čo dokáže mama tvorím pod menom Háčkovinky. Prezentujem sa na stránke, ktorá združuje šikovné mamičky z celého Slovenska, hoci sama ešte mama nie som. Zato som KRSTNÁ mama jedného úžasného chlapca Mareka, ktorý celú túto moju kreatívnu cestu začal.

V mojom obchodíku nájdete mnoho výrobkov, ktoré zatiaľ nemajú majiteľa. A ja by som vám v rámci tohto krásneho projektu, rada ponúkla VŠETKY MOJE SKLADOVÉ VÝROBKY, VRÁTANE TÝCHTO PSÍČKOV S 10% ZĽAVOU :)

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (511)