Petra: V mojom srdci sa rozhorel oheň k šitiu

„Začalo to všetko v marci keď som sa pustila do šitia rúšok a opäť sa v mojom ❤️ rozhorel oheň k šitiu“,  hovorí úprimne Peťka.

Od malička som bola medzi krajčírkami, sestra je vyučená tak ako ja, dámska krajčírka. Takže vždy po škole, viedla moja cesta za ňou do práce, do módneho salónu Detva. A tým, že sme mali aj doma šijací stroj, tak som šila.

Tepláková súprava

Šijem vďaka korone

Keď som mala 14rokov, tak som sa rozhodovala nad školou a tým, že sa mi páčil cestovný ruch, tak som si podala prihlášky na hotelovú akadémiu a na odevnú priemyslovku. Školu som skončila a ešte pár rokov šila so sestrou doma, potom nám mama ochorela a bolo po šití. Keď zomrela, tak som si išla spraviť školu kuchár čašník a viac som nešila. Až teraz znovu, počas prvej vlny korony. Začalo to rúškami a postupne sa pridávali veci pre dcérku a deti mojich kamarátok. Stále mi hovorili, aby som si spravila stránku a prihlásila sa do Vašej skupiny. Prácu mám len vďaka mojim kamarátkam.

legíny

Krásne veci, no predaj minimálny...

Od augusta sa snažím prebojovať, ale nedarí sa. Všetci mi píšu, ako mám krásne pošité veci ale nič z toho. Som samoživiteľka a všetky peniaze dávam do šitia a reklamy. Na iné myšlienky a pre povzbudenie chodíme veľa na prechádzky, aby som nabrala energiu a inšpiráciu. Relaxujem s mojou dcérkou a cestujeme za zvieratkami, či už venčiť alebo na farmy. Na Vianoce budeme určite piecť klasiku – linecké a vanilkové rožky.

Petra a Amira Lucia

VIAC O PEŤKE:

Volám sa Petra Frišová mám 42 rokov a 3 ročnu dcérku Amiru Luciu, pochádzame z Bratislavy. Rada ju pekne obliekam do originálnych vecí a tak som sa znovu pustila do šitia. Šijem detské a dámske veci a dúfam, že časom prídu na rad aj oteckovia. Peťkin obchodík AMI FASHION na www.codokazemama.sk nájdete TU.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (512)