Romana Boldišová

O Vás.

Volám sa Romana Boldišová, bývam v Partizánskom a mám jedného syna - volá sa Tomáško a má 2 roky aj 2 mesiace.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá Handmade by Romi a ponúkam háčkované hračky, deky a košíky na hračky.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Háčkovať ma naučila ešte moja starká, keď som bola malé dievča, a keď som zostala tehotná, rozhodla som sa tieto vedomosti oprášiť, aby som mohla niečo vyrobiť pre môjho synčeka. Začala som najskôr niečo jednoduchšie a postupne som skúšala iné a iné, až sa z toho stala závislosť a neskutočný relax pre moju hlavu. Najskôr som tvorila iba pre seba a známych v okolí. No keď ma stále viac a viac ľudí nabádalo k tomu, aby som skúsila aj predávať, nakoniec som sa k tomuto kroku odhodlala a zaregistrovala sa na tvorivé stránky, kde ľudia predávajú svoje ručne vyrobené výrobky, a od tej doby som už vyrobila veľké množstvo hračiek a diek pre bábätká a detičky.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Nemám nejaké špeciálne ocenenie, no nesmierne ma teší tá radosť v detských očkách, keď uvidia a dostanú mnou vyrobenú hračku, keď si ju pritisnú k líčku a okamžite mojkajú. Keď večer dokončím nejakú hračku, a syn sa ráno zobudí a nájde ju, tak sa vždy nesmierne poteší a okamžite ju mojká a tulká - predpokladám, že takmer všetky deti reagujú takto, a to je to najväčšie ocenenie, aké sa mi mohlo dostať.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mám veľmi rada aj svoju normálnu prácu, asi aj preto som sa vrátila skôr ako som musela, skôr ako mal syn tri roky, a odpoviem dosť všeobecne. Nemám nejaký výslovne sen a konkrétnu predstavu. Chcem len, aby si ma ľudia vážili za to, čo robím a aké mám vedomosti, aby som bola tá, na ktorú sa obrátia, keď si nevedia dať s niečím rady, pretože ma uznávajú za to, čo viem a čo mám v hlave.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

I keď synček ešte nemá tri roky, ja som sa vrátila na čiastkový úväzok do svojej normálnej práce, takže toho času je už skutočne omnoho menej, no snažím sa háčkovať predovšetkým, keď synček spinká - teda najmä večer. Nerada pozerám TV, pre mňa je relax háčkovanie, pretože hlava vypne od bežných myšlienok a sústredí sa len na tvorenie.

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Keď sa chce, všetko sa dá :). Klišé, ale je to tak. Veľakrát si človek nevie predstaviť zvládnuť toto a toto, ale keď je v tej situácii, tak to jednoducho zvládne, lebo iná možnosť nie je, lebo musí.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Aby pokračovali v tom, čo robia, pretože verím, že pre každú je to doslova očista duše a trošku vypnutie od tých bežných mamičkovských povinností. A ak majú nejaký vyšší sen, išli si za ním stoj čo stoj, a nenechali sa nikým a ani ničím odradiť.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (511)