Vajíčka omotávané priadzou

Pri jednoduchom a efektnom zdobení vajíčok omotávaním priadzou sa zabavíte spolu s deťmi. Potrebovať budete iba polystyrénové alebo plastové vajíčka (použiť sa dajú aj vyfúknuté škrupinky, no vtedy treba pracovať naozaj opatrne), disperzné lepidlo, štetec, nožnice a rôznofarebné priadze. Je to super spôsob, ako spotrebovať zvyšky vĺn z vyšívania, háčkovania a pletenia alebo aj plastové vajíčka, ktoré sa vám už nehodia do výzdoby.

Ak použijete polystyrénový základ a chcete vajíčka zavesiť, ešte pred omotávaním urobte na vajíčku očko. Odstrihnite potrebnú dĺžku priadze, vo vajíčku urobte malú dierku, pomocou nožníc alebo čohokoľvek špicatého zastrčte konce priadze dnu a zafixujte tavnou pištoľou alebo lepidlom. Rovnako môžete postupovať pri škrupinke, kde zviazané konce priadze zastrčíte do dierky, ktorou ste vajíčko vyfúkli a zalepíte. Plastové vajíčka obvykle šnúrky alebo očká mávajú, rovnako však môžete postupovať v prípade potreby aj pri nich.

Potom už len jednoducho natierajte vajíčko postupne lepidlom, vždy len po kúskoch, aby ste sa nezalepili a vajíčko vám zostalo pekné čisté a omotávajte priadzou. Priadzu namotávajte natesno, aby nepresvital základ a priebežne jemne pritláčajte, aby sa dobre nalepila. Na začiatku pomôže. keď si kúsok priadze namotáte na prste, až potom nalepíte na vajíčko a pokračujete na ňom.

Ak chcete zmeniť priadzu, pôvodnú jednoducho odstrihnite a napojte novú. Veľmi efektne ukážu aj melírované priadze.

Veselé zdobenie a krásne sviatky, tento rok naozaj len v úzkom kruhu najbližších, no myšlienkami a online so všetkými, ktorých máme radi.

Komentáre

Lana

Vitajte v mojom obchode! Nájdete v ňom štýlové zero waste výrobky, zamatové odličovacie tampóny, detské osušky, ale aj autorské hračky, háčkované náhrdelníky a originálne slintáčiky na ergonomické nosiče.

Všetky články (7)